Dvigalo Delta za družino iz Radelj ob Dravi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dvigalo Delta za družino iz Radelj ob Dravi

dvigalo delta
Dvigalo Delta lahko namestimo na katero koli dolžino stopnic. Vir: Gregor Gerbec.

Tokrat smo se odpravili v Radlje ob Dravi, kjer je naša ekipa na terenu poskrbela, da bo družini v stanovanjski hiši olajšan prevoz osebe na invalidskem vozičku. V hiši imajo namreč med območjem vhoda in glavnim hodnikom štiri stopnice, ki so v preteklosti ovirale prevoz do bivalnih prostorov, zdaj pa smo tam vgradili po meri izdelano stopniščno dvigalo.

V stanovanjski hiši se zdaj lahko vsi družinski člani varno, udobno in tekoče premikajo, prevoz je omogočen tudi osebi z omejenimi gibalnimi sposobnostmi, ki živi v pritličju. Družini pa je olajšano tudi premikanje težjih predmetov po hiši, saj lahko dvigalo uporabijo tudi za prevoz različnega tovora. Stopniščna dvigala gibalno oviranim zagotovijo mobilnost in samostojnost, saj jih zlahka uporabljajo sami in to brez velikega naprezanja. Vsako stopnišče je drugačno, v tem primeru so bile ovira le štiri stopnice, zato je v vsakem primeru potrebno najprej pregledati in izmeriti stopnišče. Na podlagi izmere pa potem dostavimo in montiramo izbrano stopniščno dvigalo, ki je narejeno po naročilu.

Montažo je v sodelovanju z nami izvedla ekipa iz invalidskega podjetja Želva. Vir: Gregor Gerbec.

Elegantno dvigalo Delta z ravno ploščadjo

Namestili smo dvigalo Delta, ki je najbolj prodajano stopniščno dvigalo z ravno ploščadjo na svetu. Dvigalo s ploščadjo je namenjeno predvsem prevažanju oseb na invalidskih vozičkih, za prevoz živil, prtljage, pohištva idr. Uporabljajo ga lahko tudi ljudje, ki še hodijo sami, saj jim je na razpolago tudi zložljiv stol. Zaradi kompaktne oblike ga lahko montiramo tudi na zelo ozkih stopniščih – po uporabi se namreč zloži, tako da zavzame le 30 cm prostora ob steni. Izdelano je v skladu z najnovejšimi evropskimi direktivami in ima certifikata CE in TÜV.

Tirnice dvigala so izdelane po meri glede na naklon in dolžino stopnišča. Vir: Gregor Gerbec.

Dvigalo Delta zaradi svojih izjemnih tehničnih lastnosti zagotavlja najvišjo raven varnosti. Namestitev poteka hitro in enostavno, preprosto je tudi upravljanje dvigala, ki zahteva minimalno vzdrževanje. Največja nosilnost dvigala je 300 kg; napajanje pa poteka preko 24 V akumulatorja, zato deluje tudi v primeru izpada elektrike. Izbirate lahko med različnimi velikostmi ploščadi, glede na dolžino in naklon vašega stopnišča pa so po meri izdelane in prilagojene tudi tirnice oz. ograja dvigala.

Dvigalo Delta v zloženem stanju zavzame le 30 cm prostora pred steno. Vir: Gregor Gerbec.

Poglejte si tudi druge namestitve stopniščnih dvigal, ki smo jih vgradili v domove po celi Sloveniji:

primer vgradnje stopniščnega dvigala Essential,

namestitev dvigala Essential na zunanje stopnišče,

montaža stopniščnega dvigala Alpha na zavite stopnice,

prenosni stopniščni goseničar, ki ga ni treba vgraditi.

V Zavodu Brez ovir smo specializirani za montažo različnih hišnih dvigal in platform, namenjenih prevozu gibalno oviranih oseb. Nudimo vam stopniščna dvigala za ravne stopnice in dvigala za zavita stopnišča, poleg stopniščnih dvigal s sedežem pa so na voljo tudi dvigala s ploščadjo, stopniščni goseničarji, navpične dvižne ploščadi in stropna dvigala. Za več informacij pokličite 01/ 620 84 03 ali nam pišite na komerciala@brezovir.si.

Nazaj