Stopniščno dvigalo med dolenjskimi vinogradi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Stopniščno dvigalo med dolenjskimi vinogradi

stopniščno dvigalo
Stopniščno dvigalo lahko namestimo tudi na ozka in nestandardna stopnišča. Vir: Gregor Gerbec.

V vinorodnem okolišu na Dolenjskem smo vgradili novo stopniščno dvigalo Essential, ki je odlična rešitev tudi za najožja stopnišča. Do stanovanja v zgornjem nadstropju družinske hiše namreč vodi zelo strmo in nestandardno oblikovano stopnišče.

Stopnišče ob hiši sicer ni dolgo, je pa izredno strmo, kar lahko hitro postane ovira in morebitna nevarnost za gibalno ovirane ter starejše osebe, ki imajo težave s stabilnostjo in hojo. Najpogostejši vzroki hujših poškodb med starejšimi so ravno padci po stopnicah, zato je za čim daljše samostojno bivanje starejših priporočljivo odpraviti te ovire. Strateško prilagajanje domov oz. enostavne stanovanjske adaptacije omogočajo lažje in varnejše gibanje ljudi tudi v starosti.

Stopniščno dvigalo Essential

Stopniščno dvigalo Essential lahko namestimo praktično na vsako ravno stopnišče, ne glede na naklon, dolžino ali širino stopnic. Ko je dvigalo zloženo, zavzame le 27,3 cm prostora pred steno ali ograjo, zaradi česar je eno od najožjih stopniščnih dvigal na svetovnem trgu. Dvigalo ima nosilnost do 160 kg in ga je mogoče namestiti tudi na zunanje stopnice. Opremljen je z varnostnimi kontaktnimi trakovi in regulatorjem hitrosti; vgrajene pa ima tudi senzorje za zaznavanje ovir na poti.

Zloženo dvigalo zavzame le 27,3 cm prostora pred steno ali ograjo. Vir: Gregor Gerbec.

Vožnja s stopniščnim dvigalom Essential je tekoča in tiha. Za upravljanje dvigala je uporabniku na voljo preklopno stikalo, vgrajeno na naslonjalu za roke, poleg tega pa na zid namestimo tudi stensko stikalo, ki deluje na ključ. Dvigalo je torej povsem preprosto za uporabo, zaradi kakovostne mehanike ima tudi dolgo življenjsko dobo. Oblikovano je elegantno, zahvaljujoč posebnemu sodobnemu dizajnu in nevtralnim barvam pa se tudi lepo vklopi v vsak dom.

Pred kratkim smo na Dolenjskem montirali in predali v uporabo še eno stopniščno dvigalo Essential, ki smo ga smo namestili na ozke zunanje stopnice. Oglejte pa si tudi primer vgradnje stopniščnega dvigala Alpha na zavitem notranjem stopnišču v stanovanjski hiši. V primeru, da želite izboljšati dostopnost v vašem domu brez posebne montaže dvigala, je varna alternativa tovrstnim dvigalom stopniščni goseničar, ki je namenjen prevažanju oseb na invalidskih vozičkih.

V Zavodu Brez ovir smo specializirani za dobavo in vgradnjo različnih osebnih dvigal, s katerimi lahko enostavno omogočimo dostop do zgornjega nadstropja brez večjih gradbenih posegov. Nudimo vam tako stopniščna dvigala za ravne stopnice kot dvigala za zavita stopnišča, ki jih lahko hitro namestimo na vsako vrsto in obliko stopnic. Kontaktirajte nas na 01/ 620 84 03 ali komerciala@brezovir.si.

Nazaj