Na Dolenjskem smo namestili zunanje stopniščno dvigalo - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Na Dolenjskem smo namestili zunanje stopniščno dvigalo

stopniščno dvigalo
Stopniščno dvigalo je primerno tudi za ozka stopnišča. Vir: Gregor Gerbec.

V stanovanjski hiši na Dolenjskem smo montirali in predali v uporabo stopniščno dvigalo Essential nemškega proizvajalca, ki je najožje dvigalo na trgu za največji prihranek na prostoru. Dvigalo smo namestili na ozke zunanje stopnice, zato ima dodatno zaščito za zunanjo uporabo.

Družina je želela gibalno oviranemu družinskemu članu omogočiti enostaven dostop do bivalnih prostorov v zgornjem nadstropju, zato so se odločili za vgradnjo stopniščnega dvigala. Hiša je zgrajena tako, da ima za povezavo do zgornjega nadstropja na voljo ravno zunanje stopnišče. Idealna rešitev za ravna in obenem ozka stopnišča pa je stopniščno dvigalo Essential, ki je zaradi robustne konstrukcije primerno tudi za zunanjo montažo.

Stopniščno dvigalo Essential je zanesljivo in enostavno za uporabo

Sedež dvigala ter naslonjala za roke in noge lahko zložimo, kadar ni v uporabi – širina dvigala je v tem primeru samo 27,3 cm, zaradi česar je eno od najožjih stopniščnih dvigal na svetu in res zavzame malo prostora na stopnišču. Odlikuje ga tiha in tekoča vožnja, vgrajene pa ima tudi senzorje za zaznavanje ovir na poti. Največja nosilnost dvigala znaša 160 kg, opremljen je z varnostnim pasom in regulatorjem hitrosti. Motor deluje na baterije; v primeru, da pride do izpada električne energije, lahko dvigalo še vedno večkrat nemoteno uporabljate.

stopniščno dvigalo
Dvigalo Essential je varno in enostavno za uporabo. Vir: Gregor Gerbec.

Stopniščno dvigalo Essential ustreza vsem varnostnim standardom. Za upravljanje dvigala je uporabniku na voljo preklopno stikalo, ki je vgrajeno na naslonjalu za roke, poleg tega pa na zid namestimo tudi stensko stikalo, ki deluje na ključ. Čeprav ima dvigalo robustno konstrukcijo, je oblikovano preprosto in hkrati elegantno, njegov sodoben videz v beli barvi pa se lepo zlije z vsakim dizajnom doma.  

Pri načrtovanju vgradnje osebnega dvigala ali drugih naših izdelkov oz. pripomočkov vam svetujemo, pripravimo načrt montaže, zagotovimo dobavo in prevoz do vašega doma. Kontaktirajte nas na 01/ 620 84 03 ali nam pošljite povpraševanje na komerciala@brezovir.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Nazaj