B&B Hotel Ljubljana Park: ambasador kulture - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Hotel B&B hotel Ljubljana Park

Ambasador kulture.

B&B hotel Ljubljana Park je del mestnega utripa v središču Ljubljane, a hkrati del narave zaradi svoje umeščenosti v park v območju za pešce. Znan je po toplini in gostoljubju ter velja za ambasadorja kulture, saj podpira ter organizira številne kulturne dogodke in gosti njihove ustvarjalce. Umeščen je v čudovito, mirno in zeleno okolico sredi Ljubljane, ki je še posebej opazna, ko sedite na terasi in pri tem sploh nimate občutka, da ste v hotelu, temveč v svojem malem zelenem kotičku sredi parka.

Hkrati je B&B Hotel Ljubljana Park popolnoma dostopen in prilagojen za gibalno ovirane osebe. Sobe so svetle in moderne, saj so bile nedavno prenovljene, tako kot drugi deli hotela, in zagotavljajo udobje med vašim bivanjem.

Dostopno parkiriščeZa hotelom se nahaja le nekaj parkirnih mest, ki so hkrati plačljiva. Njihovo število je omejeno, zato so rezervacije možne le po predhodnem povpraševanju in glede na razpoložljivost. V kolikor so vsa parkirna mesta zasedena, lahko gostje parkirajo na ulici Tabor ali v bližnjih garažnih hišah v okolici hotela, kjer so prav tako plačljiva parkirna mesta.
Dostopen vhodVhod je popolnoma prilagojen, do sob pa vas zapeljejo dvigala.
Dostopna sobaV B&B hotelu Ljubljana Park je na voljo ena soba z dvema posteljama, primerna za gibalno ovirano osebo in spremljevalca, ki ima tudi prilagojeno kopalnico. Soba je zelo prostorna in ponuja čudovit razgled na okolico hotela.
Prilagojena kopalnicaV sobi se nahaja prilagojena kopalnica z oprijemali in tušem brez roba.
Dostopna kavarna ali restavracijaV pritličju je restavracija, kjer je vse dostopno in v odlični višini. Restavracija ima tudi zunanjo teraso, ki je prav tako popolnoma dostopna.
Dostopne sprehajalne potiHotel se nahaja tik ob Parku Tabor, 400 m višje pa je že predel Metelkova, kjer najdete tudi bolj alternativno ponudbo ter muzejsko ploščad z oddelki nacionalnih muzejev. Le 350 m nižje od muzeja pa je slikovito Petkovškovo nabrežje, ki je hkrati dobro izhodišče za raziskovanje tržnice ali pa strogega mestnega središča.

Dodatna ponudba

Trajnostno osveščen in z lastnim čebelnjakom.

B&B Hotel Ljubljana Park je zavezan k trajnostnemu razvoju, spoštovanju okolja in povezovanju z lokalnimi skupnostmi. Zmanjšaj, uporabi ponovno in recikliraj (“reduce, reuse in recycle”) je eno njihovih glavnih načel, ki ga upoštevajo tudi pri svojem delovanju. Materiali v sobah so tako slovenskega izvora in ekološko naravnani.

Na strehi hotela pa se nahajajo prav posebne, stalne gostje – avtohtone kranjske čebele. Te domujejo na hotelski strehi vse od leta 2015, zato je B&B Hotel Ljubljana Park tudi del čebelje poti Ljubljana. Kranjske čebele so v svetu široko prepoznavna vrsta čebel, saj so znane po svoji marljivosti, odpornosti na različne podnebne spremembe, se dobro orientirajo in najbolj pomembno skrbijo za opraševanje rastlin. Hotelska streha nudi dom štirim čebeljim družinam, ki na vrhuncu poletne sezone štejejo približno 270.000 čebel. Zahvaljujoč čebeljim stanovalkam se lahko pohvalijo z lastnim urbanim medom. Sladka mešanica sladkorjev zraven sladkorja vsebuje še beljakovine, aminokisline in aromatične snovi ter ogromno mineralov. Med umeščajo v svoje zajtrke in nekatere sladice ter sladoled.

Sorodna ponudba