5 vrhunskih prilagojenih podeželskih destinacij - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

5 vrhunskih podeželskih destinacij
Vir: Turistična kmetija Urška.

Oddih v mirnem, a nikakor zaspanem okolju.

Odkrijte zanimivo ponudbo s slovenskega podeželja na našem seznamu 5 vrhunskih podeželskih destinacij. Tam vas bo presenetila odlična kombinacija udobnih nastanitev, mirne in zelene okolice, gastronomskih doživetij in izjemne gostoljubnosti ponudnikov.

Če vas mika oddih na višji nadmorski višini, bodo te tri nastanitve super za vas. Turistično kmetijo Urška, dobitnico znaka Slovenia Green Cuisine za uporabo sezonskih in lokalnih sestavin s trajno naravnanostjo, najdete na Stranicah v bližini Slovenskih Konjic. Poleg velike prilagojenosti gibalno oviranim, vas bodo razveselile še nadvse slastne domače dobrote, domače živali, bazen in wellness ter prekrasen razgled. Nekoliko severneje vas na Koroškem pričaka Ekološko turistična kmetija Lešnik, ki premore kar 4 jabolka kakovosti, kar pomeni, da vam tam zaradi široke ponudbe aktivnosti ne bo nikoli dolgčas. Gostje lahko preizkusite apiterapijo, se naučite vse o starih običajih in igrah ter se podate na igrišče ali si ogledate filme na velikem platnu. Bližje mestom pa se skriva še en biser, Turistična kmetija pri Marku, ki je prava poslastica za vse ljubitelje živali in umetnostne zgodovine. Njene nastanitve sicer niso posebej prilagojene, omogočajo pa nočitev lažje gibalno oviranim invalidnim osebam. Med opazovanjem rogatih prebivalk se lahko sprehodite tudi do pomembnega umetnostno-zgodovinskega spomenika, cerkve v Crngrobu, ki se nahaja v neposredni bližini kmetije.

Bližje morja in termalnih vrelcev pa najdete še dve zelo prijetni točki, dostopno restavracijo in Turistično kmetijo Mlin ter Domačijo in pivovarno Haler. Turistična kmetija Mlin se nahaja v zeleni vinogradniški okolici in vam postreže s svežimi sezonskimi užitki, ki jih postreže vselej nasmejano in nadvse gostoljubno osebje. Navdušile vas bodo tudi morske specialitete, ki vas bodo spomnile na obisk bližnje obale. Medtem pa boste na Domačiji Haler lahko poleg nastanitve preizkusili tudi njihova odlična piva, saj na njej v lastni pivovarni varijo domača piva, za katera so bili že večkrat nagrajeni.

Sorodna doživetja

Naši predlogi Po navdihu