Turistična kmetija Pri Marku: okusite domačnost - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Turistična kmetija pri Marku
Turistična kmetija Pri Marku. Vir: Turistična kmetija Pri Marku.

V srcu neokrnjene narave.

Crngrob je s svojo lego sredi neokrnjene narave odlično izhodišče za preživljanje prostega časa. Turistična kmetija Pri Marku vodi turizem v družinskem krogu že dvajset let, kar daje gostom na njihovi kmetiji poseben občutek domačnosti in sprejetosti.

Turistična kmetija pri Marku ni posebej prilagojena gibalno oviranim, vendar vseeno omogoča kar nekaj možnosti za dopustovanje. ​Nahaja se na vrhu hribčka na mirni lokaciji. Do nje se lahko pripeljete z avtomobilom.

Dostopno parkiriščePred vhodom je večje asfaltirano parkirišče, vendar nimajo posebej označenih parkirnih mest za invalide. Priporočamo, da ob rezervaciji rezervirate tudi ustrezno parkirno mesto.
Dostopen vhodKmetija je popolnoma dostopna, pohvalijo se lahko z dejstvom, da so dostopni tudi njihovi prostori v višji etaži, saj imajo eno dvigalo. 
Dostopna sobaVse sobe so dostopne. Nimajo nobene invalidske sobe, vendar so vse sobe prostorne.
Prilagojena kopalnicaEna izmed sob ima večjo kopalnico z nižjim robom tuša. Ker je ta odprt, se lahko tisti, ki fizično to zmorete, presedete na plastični stolček. Ostale sobe so opremljene z manjšimi kopalnicami, z zaprtim tušem. 
Dostopna kavarna ali restavracijaNjihova prekrasna velika jedilnica je popolnoma dostopna invalidom. Ob izraženi predhodni prijavi in želji vam mizo tudi rezervirajo, stole pa odmaknejo. Postrežejo vam svoje domače proizvode in vam pričarajo domače vzdušje.
Dodatna dostopna ponudbaV lepem vremenu lahko uživate tudi pod kozolcem, ki je popolnoma dostopen in prilagojen gibalno oviranim. Ob kozolcu se nahajajo tudi igrala, vendar zaradi lege v hribčku niso dostopna.
Dostopne sprehajalne potiV bližini se nahaja tudi znana crngrobska Cerkev Marijinega oznanjenja, ki je pomemben umetnostni spomenik. Nahaja se na vrhu klanca, do nje vodi deloma makadamska pot, ki jo je možno prevoziti s pomočjo spremljevalca, v kolikor ni preveč blatna.

Dodatna ponudba

Biser umetnostne kulturne dediščine.

Na tem gričku stoji cerkev Marijinega oznanjenja, ki velja za enega pomembnejših spomenikov likovne umetnosti na Slovenskem. Gre za romansko-gotsko romarsko cerkev, ki je bila večkrat prezidana. Pred vhodom ima veliko stebriščno lopo, namenjeno romarjem, pod katero se skrivajo znamenite freske. Najbolj zanimiva je slabše ohranjena freska tako imenovane Svete nedelje, ki je pri nas izjemno redek motiv.

Sorodna ponudba

Gostilna Starman

Gostilna Starman

Škofja Loka z okolico

Celoten opis

Loški muzej Škofja Loka

Škofja Loka z okolico

Celoten opis