Tropski vrt orhidej Ocean orchids - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Tropski vrt orhidej Ocean orchids

900 eksotičnih rastlin na 1500 m2 džungle.

Ob obisku Ocean orchids lahko na 1500 m2 odkrijete več kot 900 eksotičnih primerkov približno stotih rastlinskih vrst. Obiskovalcem Tropskega vrta predstavljajo nekaj izbranih tropskih rastlin, ki jih srečujemo vsak dan, v njihovem vrtu pa jih lahko spoznajo in opazujejo povsem od blizu ter spremljajo njihov razvoj čez vsa letna obdobja.

Ponudbo podjetja Ocean Orchids so obogatili s koščkom barvite tropske divjine – vrtom tropskih rastlin, ki se nahaja poleg proizvodnih površin podjetja. Iz vrta lahko pokukate v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej. V vrtu lahko poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudujete zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. V 6 metrov visokem objektu boste lahko od blizu videli številne rastline, ki jih poznate iz vašega vsakdana: banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambola ter številne druge. Obsežna zbirka živopisanih flamingovcev (Anthurium) in pestra izbira vzpenjalk pa bo očarala vsakega ljubitelja bujne tropske narave.

Podjetje Ocean orchids je zelo trajnostno naravnano, saj ima njihov način vzgoje najmanjši ogljični odtis v Evropi. Lokacija, kjer se nahajajo, ponuja strateško prednost uporabe geotermalne energije, ki je eden izmed najpomembnejših obnovljivih virov energije. V vasi Dobrovnik, na kraju, ki ga je pred nekaj milijoni let pokrivalo Panonsko morje, so zato zgradili tropski rastlinjak. V bližini našega Ocean Orchids rastlinjaka so zvrtali geotermalno vrtino, ki zagotavlja 85% energije za ogrevanje rastlinjaka in omogoča uspešno rast tropskih rastlin. V primerjavi z drugimi proizvajalci pa imajo tudi le 6% izpust CO2 v okolje. Vstopnine za invalidno in spremljevalno osebo ni.

Dostopno parkiriščePred vhodom je označeno parkirno invalidsko mesto.
Dostopen vhodVse je v ravnini, zato je obisk za gibalno ovirane osebe popolnoma neproblematičen. Posebej pozorni bodite le na lesenem mostičku, saj je tam teren razgiban.
Prilagojene sanitarijeTropski vrt Ocean Orchids vsebuje tudi prilagojene sanitarije. 
Dodatna dostopna ponudbaProdajalna s pri njih vzgojenimi rastlinami.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Dobro založena prodajalna.

V prodajalni podjetja Ocean orchids boste našli čudovite primerke pri njih vzgojenih rastlin, predvsem najpopularnejše orhideje Phalaenopsis v najrazličnejših odtenkih. Orhideje, primarno poslanstvo podjetja Ocean orchids, so zares zelo zanimiva skupina rastlin in to ne le zaradi svoje krhke lepote. So najštevilčnejša družina rastlin na zemlji, saj vsebujejo preko 27.000 različnih vrst, kar predstavlja okoli 10% vseh rastlin. Vzroki za njihovo neverjetno raznolikost v naravi še vedno niso v celoti pojasnjeni. V najbolj nedostopnih predelih tropskih pragozdov botaniki še vedno vsako leto najdejo in opišejo okoli 20 novih vrst. Gojitelji po svetu so za komercialno uporabo s križanjem ustvarili dodatnih 150.000 registriranih hibridov, še več pa je neregistriranih. Na podlagi arheoloških analiz najdenih fosilov so določili starost družine orhidej na okoli 80 milijonov let iz česar lahko nekoliko hudomušno sklepamo, da so v njihovi lepoti uživali že dinozavri. Največ orhidej je v tropskem pasu, uspevajo pa tudi v Sloveniji, kjer je opisanih več kot 80 vrst in podvrst orhidej. Med najbolj znanimi sta lepi čeveljc in kamniška murka.

Na okoli 200 hektarjih proizvodnih površin v Evropi se na leto proizvede okoli 90 do 100 milijonov cvetočih rastlin. V podjetju Ocean Orchids proizvedejo okoli 2 milijona in tako predstavljajo približno 2% proizvodnje. Orhideje so tudi uradni državni simbol v mnogih, predvsem tropskih državah, mednje spadajo npr. Kolumbija, Indonezija, Kostarika, Belize, Panama, Venezuela. Cvet orhideje marsikje simbolizira ekskluzivnost in eksotičnost najvišjega nivoja.

Murska Sobota in okolica

Število ponudb: 11

Preveri ponudbe

Sorodna ponudba

Hotel Radin

Hotel Radin

Murska Sobota in okolica

Celoten opis

Hotel Štrk

Murska Sobota in okolica

Celoten opis

LUŠTna domačija

Murska Sobota in okolica

Celoten opis

Termalna Panonska Slovenija

Število ponudb: 58

Preveri ponudbe