Mekinjski samostan - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Mekinjski samostan

Lepo obnovljen nekdanji samostan.

Mekinjski samostan je nastal leta 1300 kot prvi samostan reda sv. Klare na Kranjskem. Klarise so tu delovale do leta 1782, ko so ga zapustile zaradi jožefinskih reform, a so ga po dolgih letih nedelovanja in drugih vsebin leta 1902 spet kupile redovnice, tokrat uršulinke. Med prvo svetovno vojno je del samostana služil kot bolnišnica za avstro-ogrske vojake, med drugo svetovno vojno pa je nemški okupator samostan zaprl že na samem začetku vojne in uršulinke pregnal. Po vojni so se lahko v samostan vrnile in tu opravljale del dejavnosti, vendar niso bile upravičene do uporabe vseh sob, saj je bil samostan do leta 1990 nacionaliziran. Samostansko poslopje so obnovile in ga leta 2016 predale kamniški občini.

Odslej tu deluje Javni zavod Mekinjski samostan, ki ponuja več turističnih paketov, ugodne nastanitve s kar 60-imi posteljami, oddaja prostore in prireja različne dogodke, tu pa se lahko celo poročite. Med prenočišči je na voljo tudi gibalno oviranim delno dostopna enoposteljna soba.

Dostopno parkiriščePred samostanom je ogromno urejeno parkirišče, kjer pa ni posebej označenih invalidskih parkirišč.
Dostopen vhodVhod v samostan je mogoč z dveh strani, in sicer skozi glavni vhod, ki vodi do notranjega dvorišča ter skozi drugi vhod z nadstreškom. Pri obeh je nekoliko praga (vratni okvir), a je najboljša izbira drugi (desno od glavnega), saj bo na prvem za koga morda potrebna pomoč spremljevalca.
Soba v pritličju je enoposteljna in dostopna brez težav. Postelja ima spodaj možnost uporabe sobnega dvigala, a tega v samostanu nimajo.
Prilagojene sanitarijePrilagojene splošne sanitarije se nahajajo v pritličju in imajo tudi bide.
Sobe nimajo prilagojene kopalnice, prav tako so prehodi do njih preozki (65 cm), zato priporočamo uporabo splošne prilagojene kopalnice, ki je za vogalom sobe.
Dostopna kavarna ali restavracijaV okviru nastanitve vam postrežejo obroke v dostopni jedilnici. To se lahko uporablja tudi v primeru dogovorjenih dogodkov.
Dodatna dostopna ponudbaMekinjski samostan nudi različne najeme prostorov in je prostor številnih dogodkov, tudi poročnih, saj lahko tu sklenete civilno poroko.

Dodatna ponudba

Mekinjski samostan je prostor srečanj in različnih dogodkov.

V Mekinjskem samostanu je možno najeti kar 11 različnih dvoran, pri čemer je večina pritličnih dostopna gibalno oviranim. Javni zavod nudi podporo tudi s pomočjo okrog organizacije in opreme, hkrati pa gostje lahko tu po dolgih seminarjih prenočijo. V prečudovitem notranjem dvorišču ali eni izmed dvoran je možno skleniti tudi zakonsko zvezo, tam mnogokrat prirejajo tudi različne koncerte. Samostan nudi tudi skupne prostore za aktivnosti, a se ti nahajajo večinoma v višjih prostorih.

Sorodna ponudba

Gostilna Repnik

Gostilna Repnik

Domžale-Kamnik

Celoten opis
Limbarska gora

Limbarska gora

Domžale-Kamnik

Celoten opis
Terme Snovik

Terme Snovik

Domžale-Kamnik

Celoten opis