Aqua Roma: prijetno kopališče s termalno vodo - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Aqua Roma

Prijetno kopališče z zdravilno termalno vodo

V objemu zelenih Rimskih Toplic se tik pod še nekoliko bolj znano destinacijo skriva prijetno manjše kopališče Aqua Roma. Tam se lahko razvajate v naravni termalni vodi (vrelec si delijo z Rimskimi termami), uživate pri spuščanju po toboganih ali se sproščate ob igranju raznih športnih iger. Nizek bazenček za najmlajše, veliki 33-metrski bazen ter rekreacijski bazen nudijo nekaj za vsakogar.

Privlačno je tudi nočno kopanje, ki ga v času počitnic nudijo ob petkovih večerih, ko lahko v topli vodi ob soju sveč uživate vse do polnoči. Dobro je poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce, pri katerih animatorke ob sobotah in nedeljah poskrbijo za obilico smeha, zabave ter nagrad.

Tik ob bazenih se nahaja tudi restavracija, ki ima podvozne mize tako v notranjosti kot zunanjosti. V prijetnem sodobnem ambientu restavracije omogočajo tudi dogodke za zaključene družbe, hkrati pa pripravljajo razne tematsko obarvane kulinarične dneve.

Termalno kopališče je odprto le v poletni sezoni, saj vsebuje le zunanje bazene, restavracija, hotel in dvorana pa obratujejo skozi celo leto.

Dostopno parkiriščeParkirišče je zelo veliko, a zaradi prenove trenutno še ne vsebuje označenih invalidskih parkirišč. Načrtujejo ureditev dveh prilagojenih parkirišč.
Dostopen vhodVhod na kopališče je povsem dostopen, in sicer do recepcije vodi po širokem hodniku. Pri recepciji na bazenu je prehod, prilagojen za invalidne osebe. Do bazena vodi pot čez bazenček za noge, ki je urejen s klančino, medtem ko je okolica bazenov v celoti v ravnini.
Prilagojene sanitarijePrilagojeni invalidski stranišči sta dve. Eno se nahaja ob restavraciji, drugo pa na bazenskem delu. Tam najdete tudi prilagojeno garderobo. Obe sanitariji sta opremljeni z ročko za klic v sili.
Dostopna kavarna ali restavracijaVelika restavracija in kavarna s teraso se nahajata tik ob bazenu. Vse je v ravnini in popolnoma dostopno za osebe na invalidskih vozičkih. V notranjem delu je le en manjši del nedostopen osebam na invalidskem vozičku, in sicer zaradi stopnice, večina pa je primerno urejena. Mize so podvozne tako v notranjosti kot na zunanjem delu, hkrati je hotelskim gostom lepo dostopen tudi samopostrežni pult.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaZa vstop v bazen trenutno še ni pripomočka, zato vam pri tem pomagajo reševalci iz vode.
Dodatna dostopna ponudbaAqua Roma nudi tudi konferenčno dvorano, ki je dostopna z invalidskim vozičkom preko zgornje recepcije in hotelskega hodnika.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Oddih, proč od mestnega vrveža

Aqua Roma nudi tudi prenočišča; sobe trenutno sicer niso posebej prilagojene gibalno oviranim gostom, a so pri njih že nočili tudi gostje, ki uporabljajo invalidski voziček. Na voljo je 21 sob s kopalnico, televizorjem, dostopom do interneta ter balkonom oz. veliko teraso.

Na voljo sta tudi dve VIP sobi, ki sta nadstandardno opremljeni v spalno-bivalni prostor s kombinirano infra-finsko savno in masažnim bazenčkom. Vse sobe so opremljene z avtomatsko klimatsko napravo, ki pozimi prostor tudi ogreva, s telefonom, hladilnikom ter sušilcem za lase.

Vsi gostje hotela imajo v poletnih mesecih tudi brezplačen vstop na termalno kopališče, hkrati pa jim je brezplačno na voljo izposoja koles in pohodniških palic.

Aqua Roma nudi tudi večnamensko dvorano za zaključene družbe do 100 oseb, kjer lahko potekajo seminarji in predstavitve pa tudi razne slovesnosti oziroma praznovanja ipd.