Termalno kopališče Rimske terme - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Edinstvena zdravilna voda

Rimske terme so z akrotermalno vodo po vsebnosti kemijskih elementov, ki blagodejno vplivajo na človeško telo, ene najbogatejših v Sloveniji. Njenih zdravilnih učinkov so se zavedali že stari Rimljani, ki so leta 39 pr. n. št. prav na istem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo. Dolgo časa so bile terme dostopne le pripadnikom višjih slojev, danes pa so na voljo vsakomur, ki si želi preizkusiti njihove zdravilne učinke.

Bazeni so zasnovani po vzoru rimskih kopališč, napolnjeni z zdravilno termalno vodo in se razprostirajo na 450 kvadratnih metrih. Na voljo so notranji in zunanji panoramski bazen ter štirje notranji in trije zunanji masažni bazeni z vodnimi sedišči in ležišči. Temperatura vode je od 32°C do 35°C. Za gibalno ovirane je dostopen le bazen v medicinskem centru Valetuda.

Postanite Rimljan za en dan!

Med dnevnimi obiskovalci je zelo obiskan tudi sodobno zasnovan Wellness center Amalija z unikatnimi bazeni, zasnovanimi po vzoru rimskih kopališč in kopeli iz rimskih časov v historičnem termalnem templju. V Deželi savn Varnia boste našli različne savne, pestro ponudbo masaž, neg telesa in obraza s profesionalnimi kozmetikami, fitnes center in frizerski salon. Masažne mize so električne in z nastavljivo višino.

V Kavarni princese Viktorije vam bodo poleg ostalih dobrot postregli s čaji, pripravljenimi po originalnih rimskih recepturah iz zelišč, ki rastejo v okolici in domačim pecivom. Pestra ponudba jedi pa vas čaka v bogatem samopostrežnem bifeju v Restavraciji cesarja Ferdinanda.

Prepustite se uživanju v slogu starih Rimljanov!

Dostopno parkiriščeNa parkirišču za dnevne obiskovalce se nahajata dve invalidski parkirni mesti, a je na poti s parkirišča do vhoda robnik.
Proti doplačilu je možno parkirati v podzemni parkirni hiši, kjer sta v vsakem nadstropju po dve označeni parkirišči za invalide. Parkirišča so ob vhodu v dvigalo, s katerim se pripeljete v recepcijo. Vrata so težka, zato priporočamo, da niste sami.
Dostopen vhodVhod za dnevne obiskovalce je dostopen po vijugasti poti od parkirišča do vhoda v stavbo, a ima že na začetku poti robnik. Priporočamo, da bazenski del obiščete iz dela resorta.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaVstop v bazen v medicinskem centru Valetuda je mogoč z bazenskim dvigalom. Ostali bazeni niso dostopni gibalno oviranim. V notranji bazen, ki je povezan z zunanjim panoramskim bazenom, vodijo namreč grajene stopnice z ograjo.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije se nahajajo v istem nadstropju kot kavarna in recepcija ter so dostopne z dvigalom. Na kopališču prilagojenih sanitarij ni.
Dostopna kavarna ali restavracija Kavarna se nahaja v istem nadstropju kot recepcija in je dostopna z dvigalom. Vse je v ravnini in popolnoma dostopno osebam na invalidskih vozičkih. Dostop do terase pa ovira stopnica.
Dodatna dostopna ponudbaWellness center Amalija: savne, masaže in nege telesa, beauty salon, termalne kopeli, fitnes, frizerski salon, solna soba. V Zdraviliškem dvoru se nahajajo tudi prilagojene sobe.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Vrnite se v pravi rimski raj!

Rimske terme so od leta 1840 obiskali številni ugledni gosti, od članov kraljevih družin do visokih vojaških častnikov. Danes pa so terme z zdravilno vodo, ki prihaja iz globin Amalijinega in Rimskega vrelca, odprte za vse. Resort sestavljajo trije hoteli s štirimi zvezdicami: Hotel Sofijin dvor, Hotel Rimski dvor in Hotel Zdraviliški dvor. Poleg bazenov z zdravilno termalno vodo je v resortu tudi sodobno opremljen wellness center Amalija in medicinski center Valetuda, ki je eden najbolje opremljenih medicinsko-rehabilitacijskih centrov v Sloveniji. Rimske terme so tudi znana destinacija za organizacijo porok, predvsem pa slovijo na področju poslovnega turizma, saj so v resortu tudi konferenčno-banketni prostori z najsodobnejšo opremo.

Celje in okolica

Število ponudb: 29

Preveri ponudbe

Sorodna ponudba

Termalna Panonska Slovenija

Število ponudb: 57

Preveri ponudbe