Spoznaj naše paralimpijce: Tim Žnidaršič Svenšek - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Spoznaj naše paralimpijce: Tim Žnidaršič Svenšek

Tim Žnidaršič Svenšek
Vir: Facebook Tima Žnidaršiča Svenška.

Tim Žnidaršič Svenšek je predstavnik mlade garde, ki bo Slovenijo v paraplavanju zastopal na paralimpijskih igrah na Japonskem. Je član Športnega društva Riba in štipendist Zavarovalnice Triglav Mladi upi. Izven bazena pa uspešen dijak Srednje šole tehniških strok Šiška, ki ga zanimajo predvsem računalništvo in kristali.

Leta 2004 rojeni paraplavalec prihaja iz neokrnjene Notranjske, natančno iz Starega trga pri Ložu. Timovi športni začetki so bili povezani z nogometom. Zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil pri igranju nogometa, je športno navdušenost zamenjalo plavanje. Tim se je rodil z izjemno redko anomalijo rok, saj se mu nista razvili kot pri ostalih dojenčkih, na vsaki roki je imel namreč le po en prst. 

Tako je med treningom spoznal našega nekdanjega vrhunskega paralimpijca, prav tako plavalca Darka Đjurića, ki mu je še dodatno vlil elana za treniranje. Tim se je namreč na treninge trikrat tedensko vozil iz Starega trga pri Ložu v Ljubljano. Začetni hobi pa je kaj kmalu dosegel čisto pravi tekmovalni ritem. Za nastop v Tokiu Tim na teden opravi devet treningov, sedem je vodnih, dva pa sta suha v fitnesu. Zavoljo iger so dodali še dva vodna in dodatno vadbo v fitnesu.

Tim vse te treninge opravi pod nadzorom vrhunskih trenerjev Jane Čander in Emila Tahirovića s točno določenim ciljem: „Iz sebe želim iztisniti vse, da bom pravi in pripravljen za to veliko tekmo. Da dokažem sebi in drugim, kaj zmorem. Za cilj pa sem si zadal dva osebna rekorda: na 50 metrov delfin želim plavati pod mejo 36 sekund, na 100 metrov hrbtno pa po minuto in 25 sekund“. 

Iskreno upamo, da se mu srčne želje izpolnijo, za nas pa je že sedaj zmagovalec. Tudi vas vabimo k držanju pesti za njegove nadaljnje uspehe!

Oglejte si še našo preteklo novico o olimpijskih in paralimpijskih igrah, kjer je na naslovnici prav Tim, ter vire, po katerih smo ustvarili objavo (1, 2, 3). Preberite tudi predstavitev Luke Trtnika in Aneja Dopliharja.

Nazaj