Spoznaj naše paralimpijce: Luka Trtnik - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Spoznaj naše paralimpijce: Luka Trtnik

Za 23-letnega Domžalčana Luko Trtnika bodo paralimpijske igre v Tokiu uresničitev sanj in krstni nastop na največjem dogodku na svetu. Luka Trtnik je že 11 let član Namiznoteniške sekcije (NTS) Mengeš, kjer vadi pod taktirko trenerja Davida Orešnika. V reprezentanci pa je Trtnikov trener Ožbej Poročnik. Slovenija bo tako imela ponovno predstavnika v paranamiznem tenisu, naši paranamiznoteniški športniki pa nas zelo dobro zastopajo že leta. Spomnimo se še nekaj drugih sijajnih dosežkov – leta 2004 je npr. Mateja Pintar Pustovrh osvojila zlato odličje na paralimpijskih igrah v Atenah. 

Luka je rojen desničar, vendar je bil zaradi desnostranske hemipareze prisiljen postati levičar. Pravzaprav je neke vrste Rafael Nadal paranamiznotenisa. Njegova desna stran je veliko šibkejša od leve, manj razvita in manj zmore početi z njo. Vendar je Luka to svojo oviranost več kot dobro obrnil sebi v prid.  

Luka igra v razredu 7, kjer je v tem hipu uvrščen na 34. mesto na svetovni lestvici. Na mednarodnem prizorišču je debitiral leta 2015 na tekmovanju na Madžarskem. Med njegove največje dosedanje uspehe štejemo osvojeni zlati kolajni (posamično in igra dvojic) na 4. evropskih paraigrah leta 2017. Leta 2019 pa je bil na 5. evropskih paraigrah srebrn med posamezniki in bronast v igri dvojic. Na članskih turnirjih se je najvišje zavihtel leta 2018 v Italiji, ko je v Lignanu osvojil srebro v ekipni konkurenci. 

Na paralimpijske igre se je Luka v začetku julija pripravljal na mednarodnem paranamiznoteniškem taboru v Laškem. Njegova popotnica za igre je: »Na igre v Tokio želim priti maksimalno pripravljen, predvsem pa si želim, da bi tam pokazal najboljše, kar znam in zmorem.«

Mi bomo za Luko vsekakor držali pesti, upamo, da tudi vi!

Oglejte si še našo preteklo novico o olimpijskih in paralimpijskih igrah ter vire, po katerih smo ustvarili objavo (1, 2, 3).

Nazaj