Rimske terme: dostopen Zdraviliški dvor - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Rimske terme

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojena kopalnica

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Rimske terme

Oddih v čudovitem okolju z edinstveno zdravilno vodo

V čudovitem okolju Resorta Rimske terme z edinstveno zdravilno vodo se boste za nekaj časa vrnili v pravi rimski raj. Pomirjujoča narava, ki vrača zdravje in dobro počutje, bo poskrbela, da boste pozabili na hiter tempo življenja, kot ga živimo danes.

Zdravilnih učinkov termalne vode so se zavedali že stari Rimljani, ki so leta 39 pr. n. št. prav na istem mestu zgradili bazene s toplo in hladno vodo. Dolgo časa so bile terme dostopne le pripadnikom višjih slojev, od članov kraljevih družin do visokih vojaškim častnikov, danes pa so na voljo vsakomur, ki si želi preizkusiti njihove zdravilne učinke.

Akrotermalna voda v Rimskih termah je po vsebnosti kemijskih elementov, ki blagodejno vplivajo na človeško telo, ena najbogatejših v Sloveniji. Spodbudno pa vplivajo tudi okolica term, kristalno čist zrak in pravljična pokrajina neokrnjenih gozdov.

Resort Rimske terme

Rimske Terme Resort sestavljajo trije hoteli. Hotel Sofijin dvor **** je opremljen v klasičnem slogu brezčasne elegance. Ponuja 43 luksuzno opremljenih enoposteljnih in dvoposteljnih sob ter hotelskih apartmajev.

Hotel Rimski dvor **** stoji med Hotelom Sofijin dvor in Hotelom Zdraviliški dvor in se spušča v terasah kot zeleni niz ter ustvarja odlično okolje za sproščanje in snovanje novih idej. Ponuja 68 dvoposteljnih sob in suit.

Hotel Zdraviliški dvor **** ima 76 enoposteljnih in dvoposteljnih sob ter apartmajev za nabiranje nove energije. Na voljo so tudi štiri sobe, prilagojene gibalno oviranim osebam. Na voljo je tudi sobno dvigalo.

Bazeni z zdravilno termalno vodo

Bazeni so zasnovani po vzoru rimskih kopališč, napolnjeni z zdravilno termalno vodo in se razprostirajo na 450 kvadratnih metrih. Na voljo so notranji in zunanji panoramski bazen ter štirje notranji in trije zunanji masažni bazeni z vodnimi sedišči in ležišči. Za gibalno ovirane je dostopen le notranji bazen v medicinskem centru Valduta, ki ima bazensko dvigalo. Termalno kopališče je odprto tudi dnevnim obiskovalcem, v ponudbi pa so še zelo priljubljena večerna kopanja.

Wellness center Amalija

Sodobno zasnovan center Amalija vključuje ponudbo unikatnih bazenov, zasnovanih po vzoru rimskih kopališč in kopeli iz rimskih časov v historičnem termalnem templju. V Deželi savn Varnia boste našli različne savne, pestro ponudbo masaž, neg telesa in obraza s profesionalnimi kozmetikami, fitnes center in frizerski salon.

Privoščite si najboljše, kar vam ponuja stičišče tradicije in sodobnosti!

Dostopno parkiriščeZa goste resorta je (proti doplačilu) na voljo parkirna hiša, kjer sta v vsakem nadstropju po dve označeni parkirišči za invalide. Parkirišča so ob vhodu v dvigalo, s katerim se pripeljete v recepcijo. Vrata so težka, zato priporočamo, da niste sami.
Invalidsko parkirno mesto se nahaja tudi pri parkirišču za dnevne goste, a je na poti s parkirišča do vhoda robnik.
Dostopen vhodVhod v resort je skozi vrtljiva vrata, ki so prostorna in se lahko po potrebi tudi zaustavijo ter dodatno pahljačasto odprejo za nemoten prehod v ustreznem tempu.
Dostopna sobaV Hotelu Zdraviliški dvor **** so na voljo štiri prostorne prilagojene sobe. Te imajo dve enoposteljni ležišči, ki ju je možno tudi združiti.
Prilagojena kopalnica Sobe v Zdraviliškem dvoru **** imajo prilagojene in dostopne kopalnice, ki vsebujejo oprijemala, prilagojeno wc školjko, podvozni umivalnik, nagibno ogledalo, tuš brez roba in zložljiv stol pod njim.
Splošne invalidske sanitarije se nahajajo tudi pri kavarni.
Dostopna kavarna ali restavracija Kavarna, ki se nahaja v istem nadstropju kot recepcija. Vse je v ravnini in popolnoma dostopno za osebe na invalidskih vozičkih. Dostop do terase ovira stopnica.
Hotelska restavracija je dostopna, prostorna in ima podvozne mize. Dostopna je tudi večina zunanje terase, le en del s stopniščem ni.
Dodatna dostopna ponudbaTermalno kopališče, medicinski center Valetuda, ponudba masaž (električna nastavljiva masažna miza), konferenčno-banketni center, organizacija porok.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Najsodobnejša tehnologija, združena z neokrnjeno naravo

V Rimskih termah deluje eden najbolje opremljenih medicinsko-rehabilitacijskih centrov v Sloveniji. V medicinskem centru Valetuda pod vodstvom izkušenih fizioterapevtov ter vrhunskih strokovnjakov za rehabilitacijo izvajajo rehabilitacijske programe, ki vam pomagajo pri okrevanju po poškodbah in boleznih. Izvajajo tako samoplačniške storitve, kot tudi koncesijsko zdraviliško zdravljenje po pogodbi z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Prav tako so Rimske terme znana destinacija na področju organizacije porok. Predvsem pa so znani na področju poslovnega turizma, saj so v resortu konferenčno-banketni prostori z najsodobnejšo opremo, njihovo profesionalno osebje pa vam bo z veseljem pomagalo pri organizaciji poslovnih dogodkov z dodano vrednostjo.

Celje in okolica

Število ponudb: 30

Preveri ponudbe

Sorodna doživetja

Podeželski oddih V objemu narave

Termalna Panonska Slovenija

Število ponudb: 58

Preveri ponudbe