Restavracija Pavus: vrhunska kulinarika na gradu - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Restavracija Pavus, Grad Tabor Laško

Vrhunska kulinarična izkušnja v prijetnem zavetju gradu.

Restavracija Pavus se nahaja na gradu Tabor nad Laškim, ki nudi prijeten ambient vrhunski kulinarični izkušnji. Novi “graščak” je tako imenovani slovenski kulinarični divjak z dušo, chef Marko Pavčnik, kuharski samouk, ki predstavlja enega najvidnejših kreatorjev slovenske kuhinje. Svojo profesionalno pot piše, kjer jo je kot mlad kulinarični navdušenec tudi začel – prav na gradu Tabor Laško.

Dostopno parkiriščePod gradom je parkirišče s tlakom iz granitnih kock, ki pa nima označenih invalidskih mest. Osebi z invalidnostjo dovoljujejo tudi parkiranje na vrhu neposredno pred vhodom.
Dostopen vhodV primeru, da parkirate na uradnem parkirišču, do gradu vodi pot, ki pelje po granitnih kockah in dolgem strmem klancu. Na vrhu je vhod v ravnini, pot po dvorišču gradu pa je omejena na najbližji del, saj je nadalje več stopnišč.
Dostopna kavarna ali restavracijaDostopen je del zunanjega vrta restavracije, ki obratuje sezonsko pod pokritim paviljonom. Po klančini je načeloma dostopen tudi dvignjen del.
Po spodnjem delu so položene kamnite plošče, na zgornjem pa granitne kocke. Oprema je litoželezna in težja, zato vam pri prilagajanju pomaga osebje, mize so podvozne.
Notranji del restavracije ni dostopen, saj se je do nje potrebno povzpeti po grajskem stopnišču.
Prilagojene sanitarijeSanitarije na gradu so le splošne, a niso prilagojene, do njih pa vodijo stopnice.
Dostopne sprehajalne potiPoti okoli gradu so strme in slabo zaščitene, zato jih odsvetujemo. 

Dodatna ponudba

Srednjeveški grad nad mestom.

Grad Tabor stoji na pobočju piramidastega hriba Huma nad mestom Laško. Kdaj je bi pozidan, ni natančno znano, prvič pa je omenjen leta 1147. V dolgih stoletjih je bil v različnem lastništvu, med drugim so ga Celjski grofje uporabljali kot lovski dvorec. Njegovo zavetje je delovalo kot protiturški tabor, po katerem je grad dobil tudi svoje ime.