LUV fest: Ljubezen, Umetnost, Vandranje - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

LUV fest: Ljubezen, Umetnost, Vandranje

LUV fest na Ljubljanskem gradu
LUV fest prepleta dogajanje po celem mestu. Vir: Visit Ljubljana.

LUV fest je festival z rdečo nitjo ljubezni, umetnosti in vandranja. V polnem pomenu ga lahko izkusite od 8. februarja, ko se spominjamo Franceta Prešerna, največjega slovenskega pesnika, pa vse do 12. marca, ko se na gregorjevo ženijo ptički. Tako oni kot tudi vi si boste lahko v mesecu, posvečenemu ljubezni:

  • spočili oči na svetlobnih elementih, ki bodo, posuti po Ljubljani, zbliževali staro in mlado, 
  • s fotografiranjem na foto točkah po mestu ustvarili nepozabne spomine,
  • na ustvarjalnih delavnicah naredili čudovit izdelek,
  • v obliki koncertov, razstav in performansov privoščili malce glasbenega razvajanja,
  • privoščili kulinaričen zalogajček, vezan na temo festivala.

Program

V pestrem naboru programa se najde tudi veliko ponudbe, ki je dostopna osebam z oviranostmi.

Od torka, 28. februarja, pa do petka, 3. marca, bo v Cankarjevem domu potekal Zimski festival Ljubljana. Tam se bodo za glasbene sladokusce zvrstili koncerti z gostovanjem priznanih domačih in tujih umetnikov. Zimski festival bogati in poživlja mesto in zimsko dogajanje, navdušuje obiskovalce ter izpopolnjuje umetnike. Na uradni spletni strani najdete tudi informacije o dostopu do dvoran za osebe z oviranostmi.

V petek, 3. marca, si boste na travniku pred Cukrarno (lokacija stare pumpe) lahko med 18.00 in 22.30 ogledali atraktiven dogodek z romantičnimi svetlobnimi instalacijami Ana srčna. Travnik pred Cukrarno bodo osvetljevale lučke v obliki ljubezenskih simbolov. Sprehodite se po idilični potki, postavite se v vlogo Kupida in poizkusite zadeti tarčo v obliki srca, ali pa svojo nesrečo v ljubezni vrzite v goreči sod. Preizkusite se lahko tudi v iskanju poti iz labirinta, ali pa preverite svojo srečo v trganju listkov: ljubi me, ne ljubi me … Za vse zaljubljence bo na prireditvi na voljo tudi klop ljubezni.

V soboto, 11. marca, bo ob 20.00 na Ljubljanskem gradu potekal Gregorjev ples. Prepleten bo z lesketajočimi nitmi romantike in doživetji pristnih srečevanj. Ljubljanski grad je sicer že več let znan tudi kot prizorišče, kjer je poskrbljeno za prijetna srečanja in druženje plesalcev, kot kraj, kjer vsak ljubitelj plesa najde čas za ples, ritem in pesem ter prijetno družbo. Za glasbo s pridihom slovenskega praznika zaljubljencev, gregorjevega, bo tudi tokrat poskrbel DJ. V ospredju bo romantična glasba, ki bo dopolnila večer ljubezni in medsebojnega spoštovanja. Ljubljanski grad je deloma dostopen, tudi palacij in stanovska dvorana, do njega pa se je najbolje povzpeti z vzpenjačo.

V Narodnem muzeju Slovenije te v nedeljo, 12. marca, ob 11.00 čakajo Ljubezenske zgodbe iz muzeja, na katerih boste priča romantičnim, veselim in tragičnim Zgodbam s stičišča svetov o fantaziji, erotiki, vojni in izgubi. Vodstvo je primerno za odrasle in ima omejeno število mest, vstopnina je po ceniku, vodstvo pa je brezplačno. Na njihovi spletni strani najdete tudi informacije za osebe z oviranostmi, npr. lokacijo prilagojenega vhoda.

Že uro kasneje se lahko podate čez cesto še v Narodno galerijo, kjer vas prav tako v nedeljo, 12. marca, ob 12.00 popeljejo na srečanje z usodami na strokovnem vodstvu Usodni pogledi s tematiko gregorjevega. Narodna galerija je med najbolj dostopnimi lokacijami in dober zgled za inkluzivni program za osebe z različnimi vrstami oviranosti. Vstop v galerijo je za osebe z oviranostmi in njihove spremljevalce brezplačen, potrebno pa je doplačilo vodenega ogleda (3€/osebo).

Nedelja, 12. marca, bo muzejsko pestra, saj vas ob 16.00 na voden ogled popeljejo še v Mestnem muzeju Ljubljana. Tam se boste sprehodili po večtisočletni zgodovini Ljubljane in njenih ljudi, ki so se predajali različnim ljubeznim. Cena vodstva na osebo znaša 7 €, za par pa 12 €. Muzej je dostopen osebam z gibalnimi ovirami, vsebuje pa tudi prilagoditve za slepe in slabovidne osebe. Vstopnina za osebe z oviranostmi je sicer običajno znižana, prav tako udeležba na javnem vodstvu.

Preveri celotno dogajanje in poišči vmes kaj primernega zase. Poskrbljeno bo za lačne želodčke, pri čemer je na seznamu tudi dostopna restavracija Strelec.

LUV fest: uradni letak
Vir: Visit Ljubljana.
Nazaj