Likovni salon Celje: vedno svež program - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dodatna dostopna ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Likovni salon Celje

Najstarejše razstavišče v mestu z najbolj svežim programom

Likovni salon Celje se nahaja v stavbi mestne občine in upravne enote ter je bil ustanovljen leta 1963. Je del Centra sodobnih umetnosti, ki je, kot pove že ime, prostor sodobne umetnosti, prostor raznolikosti in povezovanja. Poleg Likovnega salona center obsega še dva razstavna prostora: Galerijo sodobne umetnosti in Galerijo Račka.

Likovni salon Celje se z razstavnim prostorom danes usmerja predvsem v produkcijo novih projektov slovenskih in mednarodnih ustvarjalcev ter v raziskovanje sodobnih aktualnosti in načinov interpretiranja sedanjosti.

Dostopno parkiriščeV bližini Likovnega salona se pred Knežjim dvorom, enoti Pokrajinskega muzeja Celje, nahajata dve označeni invalidski parkirišči. Od Likovnega salona sta oddaljeni približno 70 m.
Dostopen vhodVhod v Likovni salon Celje ni prilagojen, saj ima stopnico. V notranjosti pa je vse v ravnini.
Prilagojene sanitarijeNajbližje prilagojene sanitarije se nahajajo v Knežjem dvoru, enoti Pokrajinskega muzeja Celje, ki je oddaljen okoli 70 m. Ta jih ima tako v pritličju kot v zgornjem nadstropju ob konferenčni dvorani. Do slednjih pridete s pomočjo dvigala. Stranišči sta opremljeni z oprijemali, podvoznim umivalnikom, nagibnim ogledalom ter ročko za klic v sili.
Dostopna kavarna ali restavracijaV Likovnem salonu Celje ni nobene kavarne, a jih je kar nekaj v njegovi bližini.
Dodatna dostopna ponudbaCeljski dom, različni dogodki in vodenja ter program v Galeriji sodobne umetnosti Celje, ki pa še nima prilagojenega vhoda.
Neposredno ob Galeriji sodobne umetnosti je tudi Knežji dvor, enota Pokrajinskega muzeja Celje, ki vsebuje mnogo dostopnih razstav.

Dodatna ponudba

Eden najpomembnejših prostorov sodobne umetnosti v regiji

Del Centra sodobnih umetnosti je tudi Galerija sodobne umetnosti, ki je, kot pove že ime, prostor sodobne umetnosti, prostor raznolikosti in povezovanja. S hranjenjem, novimi pridobitvami in občasnim predstavljanjem stalne zbirke, ki zajema umetniška dela avtorjev iz celjskega prostora, dela slovenskih avtorjev in nekaterih gostujočih, se vpisuje med najpomembnejše prostore moderne in sodobne umetnosti v regiji.