Celjski dom: središče dogajanja v knežjem mestu - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Celjski dom

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Celjski dom

Središče pestrega dogajanja

Danes je Celjski dom center pestrega dogajanja v knežjem mestu, v njem pa deluje in ga tudi upravlja Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. Prostori Celjskega doma so namenjeni različnim kulturnim dogodkom, izobraževanju ter organizaciji seminarjev in kongresov, poslovnih dogodkov in protokolarnih srečanj. Prostore lahko najamete tudi za organizacijo privatnih družabnih dogodkov, kot so poroke, praznovanje obletnic, rojstnih dni in ostalih posebnih priložnosti.

V vseh prostorih sedišča niso fiksna, zato je za invalidne osebe vedno rezerviran prostor, ki omogoča neovirano spremljanje dogajanja v dvorani. Prav tako so prehodi med dvoranami dostopni.

Dostopno parkiriščeDostopna parkirišča boste našli na velikem parkirišču pri glavni železniški postaji, ki se nahaja na drugi strani ceste. Tam se nahajajo 3 označena invalidska parkirišča, ki so primerna tudi za osebe, ki uporabljajo stransko dvigalo, stransko navozno klančino ali kasetno dvigalo za vstop v velikoprostorsko limuzino ali kombi. Parkirišče je plačljivo in sprejema le drobiž, ki ga ne vrača.
Dostopen vhodDostopen vhod v dvorane Celjskega doma je z zadnje strani, kjer je na voljo dvigalo. Pri njegovem upravljanju je potrebna pomoč osebja.
S sprednje strani je sicer izvedena klančina, a je dekorativnega značaja in vodi do stopnišča.
Dostopna gostinska ponudbaCeljski dom nima lastne kavarne, je pa dostopna kavarna Hotela Evropa, ki se nahaja takoj za vogalom.
Prilagojene sanitarijeSanitarije se nahajajo v istem nadstropju kot dvorane in so dostopne s klančino iz atrija. Vsebujejo prilagoditve, kot so oprijemala, nagibno ogledalo in podvozen umivalnik.

Dodatna ponudba

Raziskovanje ustvarjalnih opusov celjskih in s Celjem povezanih umetnikov

V okviru Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje deluje tudi Center sodobnih umetnosti, katerega temeljno poslanstvo je preučevanje, produkcija in predstavitev sodobne umetnosti. Center obsega tri razstavne prostore: Likovni salon, Galerijo sodobne umetnosti in Galerijo Račka. Razstavni prostori zaenkrat še niso dostopni brez ovir.

Sorodna ponudba