Celjski dom: središče dogajanja v knežjem mestu - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Celjski dom

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Celjski dom

Središče pestrega dogajanja

Danes je Celjski dom center pestrega dogajanja v knežjem mestu. V tej reprezentančni stavbi z okroglim stolpom, ki stoji nasproti železniške postaje, ima sedež tudi Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, ki upravlja z dvoranami doma. Namen dogajanja v Celjskem domu je pestrejša kulturna ter zabavna ponudba za Celjane in ostale obiskovalce.

Dvorane Celjskega doma

Prostori Celjskega doma so namenjeni različnim kulturnim dogodkom, izobraževanju ter organizaciji seminarjev in kongresov, poslovnih dogodkov in protokolarnih srečanj. Prostore lahko najamete tudi za organizacijo privatnih družabnih dogodkov, kot so poroke, praznovanje obletnic, rojstnih dni in ostalih posebnih priložnosti.

Velika dvorana je osrednja in največja dvorana (cca. 310 m²), kjer je možna namestitev 440 sedežev v parterju in 70 sedežev na pripadajočem balkonu, ki ni dostopen. V dvorani je tudi 60 m² velik oder. Mala dvorana je manjša dvorana z možnostjo namestitve 160 sedežev. Poleg obeh dvoran sta za manjša srečanja primerna tudi Kavarna in Zimski vrt z možnostjo namestitve od 70 do 80 sedežev. V vseh prostorih sedišča niso fiksna, zato je za invalidne osebe vedno rezerviran prostor, ki omogoča neovirano spremljanje dogajanja v dvorani. Prav tako so prehodi med dvoranami dostopni.

Dostopno parkiriščeDostopna parkirišča boste našli na velikem parkirišču pri glavni železniški postaji, ki se nahaja na drugi strani ceste. Tam se nahajajo 3 označena invalidska parkirišča, ki so primerna tudi za osebe, ki uporabljajo stransko dvigalo, stransko navozno klančino ali kasetno dvigalo za vstop v velikoprostorsko limuzino ali kombi. Parkirišče je plačljivo in sprejema le drobiž, ki ga ne vrača.
Dostopen vhodDostopen vhod v dvorane Celjskega doma je z zadnje strani, kjer je na voljo dvigalo. Pri njegovem upravljanju je potrebna pomoč osebja.
S sprednje strani je sicer izvedena klančina, a je dekorativnega značaja in vodi do stopnišča.
Dostopna gostinska ponudbaCeljski dom nima lastne kavarne, je pa dostopna kavarna Hotela Evropa, ki se nahaja takoj za vogalom.
Prilagojene sanitarijeSanitarije se nahajajo v istem nadstropju kot dvorane in so dostopne s klančino iz atrija. Vsebujejo prilagoditve, kot so oprijemala, nagibno ogledalo in podvozen umivalnik.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Raziskovanje ustvarjalnih opusov celjskih in s Celjem povezanih umetnikov

V okviru Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje deluje tudi Center sodobnih umetnosti, katerega temeljno poslanstvo je preučevanje, produkcija in predstavitev sodobne umetnosti.

Center obsega tri razstavne prostore: Likovni salon, Galerijo sodobne umetnosti in Galerijo Račka. Razstavni prostori zaenkrat še niso dostopni brez ovir.

Likovni salon je prostor produkcije novih projektov slovenskih in mednarodnih ustvarjalcev ter raziskovanja sodobnih aktualnosti in načinov interpretiranja sedanjosti. Za vhod v salon boste potrebovali pomoč spremljevalca, saj je na vhodu stopnica v višini cca. 10 cm. Galerija sodobne umetnosti gosti predstavitve ustvarjalcev, ki s svojim delom pomembno sooblikujejo sodobno slovensko umetnost, in razstave, ki povezujejo lokalno in mednarodno ustvarjalnost. Galerija Račka se nahaja v nekdanjem »peep showu« in je ohranila tudi njegovo nekdanjo vizualno pojavnost. Usmerjenost delovanja galerije se osredotoča na teme in ideje, ki se v povezavi s seksualnostjo oblikujejo v polju sodobne umetnosti. Obe galeriji (še) nista dostopni.