Gostilna Zelenci - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Gostilna Zelenci

Prijetna in povsem dostopna gostilna.

Gostilna Zelenci se nahaja tik pred Naravnim rezervatom Zelenci in je odlična postojanka na vašem izletu po tem koncu Gorenjske. Nudi veliko prostora in je primerno dostopna, hkrati pa vam v njej nudijo bogato ponudbo okrepčil. V njihovi sveži ponudbi najdete pester nabor lokalnih in sezonskih dobrot. V ponudbi lahko uživate tudi na njihovi prijetni terasi, za vse, ki se jim mudi, pa nudijo ponudbo za s seboj (take away), med drugim tudi pivo.

Dostopno parkiriščePred Gostilno Zelenci je veliko in urejeno parkirišče. Na njem sta tudi dve označeni invalidski parkirišči, ki se nahajata neposredno pred vhodom in teraso gostilne.
Dostopen vhodVhod je prilagojen s kratko in primerno urejeno klančino, prehodi dalje pa so v ravnini, medtem ko je na prehodu na zunanji del minimalni prag. Klančina vodi tudi s parkirišča na zunanjo teraso. Ta ima spredaj malce makadama, a je ta primerno zbit.
Dostopna kavarna ali restavracijaDostopni so vsi deli gostilne, tako notranji kot terasa. Prostora za gibanje je dovolj, oprema je prilagodljiva.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije so v pripravi in bodo vsebovale prilagojeni wc, oprijemalo, podvozni umivalnik in prilagojeno pipo.
Dodatna dostopna ponudbaV Gostilni Zelenci nudijo tudi možnost, da ponudbo vzamete s seboj (take away).
Dostopne sprehajalne potiGostilna se nahaja tik pred potjo, ki vodi v Naravni rezervat Zelenci. Ta samostojno ni dostopna in je primerna zgolj, če imate primerno terensko opremo ter spremljevalca. Pot je namreč narejena iz makadama, ki ima ponekod globlje nasut pesek, predvsem pa veliko drugih ovir (klanec na začetku in nekaj vmesnih točkah, drevesne korenine, večje kamne). Pot je najslabša tik pred jezercem, a se v primeru, da ste do tja že prišli (obvezno zgolj s spremljevalcem!), tam vidi majhen del te naravne lepote. Nadalje pot vodi po lesenem mostičku, ki stoji nad močvirjem, a je ta precej ozek, hkrati pa nima ograj, pri čemer pot preraščajo še rastline, zaradi česar podvig odsvetujemo.

Dodatna ponudba

Smaragdno zelen izvir Save Dolinke.

Gostilna Zelenci je izhodišče za raziskovanje Naravnega rezervata Zelenci. Ta pa žal ni dostopen osebam na invalidskih vozičkih, saj do njega vodi pot, polna talnih ovir. Na začetku klanca, ki vas pelje nanjo, sicer stoji informativna tabla z osnovnimi podatki o rezervatu in fotografijami. Gre za močvirje z barjem, ki je dolgo okoli 1200 m, široko povprečno 150 m, z največjo širino okoli 200 m in najmanj 20 m.

Naravni rezervat Zelenci si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku.

Sorodna ponudba