Bazenski kompleks Aqualatio v Slovenj Gradcu - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Plavalci

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojena kopalnica

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dostopne sprehajalne poti

Otvoritev bazenskega kompleksa Aqualatio
Otvoritev bazenskega kompleksa. Vir: SPOTUR Slovenj Gradec.

Nov bazenski kompleks Aqualatio v Slovenj Gradcu

Aqualatio, bazenski kompleks namenjen plavanju, zabavi in skrbi za svoje zdravje, je odprt vse dni v letu. Bazenski kompleks, ki so ga v Slovenj Gradcu odprli v letu 2022, je v celoti dostopen gibalno oviranim. V zgornjem notranjem delu kompleksa so vsi prehodi dostopni. Spodnji del, kjer se nahajajo garderobe in zdravstveni del, je dostopen z dvigalom. Prehod na teraso z zunanjima bazenoma je dostopen brez ovir, prav tako razkuževalni bazenček. Spodnji del terase, kjer se nahaja otroški bazen, pa je povezan s klančino.

V notranjem delu kompleksa Aqualatio so vsi prehodi dostopni. Notranji bazen ima dvižno dno, ki je primerno za izvajanje tečajev plavanja tako za najmlajše, ki se z vodo šele spoznavajo, kot za vse tiste, ki imajo kakršnekoli gibalne težave in potrebujejo za gibanje v vodi nižjo globino. Za dostop v notranji in v zunanji bazen je na voljo premično bazensko dvigalo.

Dostopno parkiriščeČe se pripeljete po Kopališki ulici, boste pred Drugo osnovno šolo v Slovenj Gradcu našli označen parkirni prostor, od koder se po asfaltirani pešpoti (preko mostu) odpravite do bazenskega kompleksa (približno 100 m). Do kopališča se lahko pripeljete tudi mimo Hipermarketa Mercator Slovenj Gradec, kjer lahko parkirate na označenih parkiriščih. Od hipermarketa do kopališča vodi približno 100 m dolga asfaltirana pot. Parkirišč neposredno pred vhodom v kopališče ni.
Dostopen vhodDo vhoda v kompleks vodi klančina, nameščene so tudi taktilne oznake, namenjene slepim in slabovidnim. Sam vhod je v ravnini, brez stopnic. Vhod v kopališče je dovolj širok tudi za uporabnike električnih vozičkov.
Prilagojena kopalnicaBazenski kompleks ima prilagojene sanitarije ob zunanjem bazenu in znotraj kompleksa. V spodnjem nadstropju, ki je dostopen z dvigalom, so prilagojeni tuši, sanitarije ter garderobe.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaZa dostop v notranji in v zunanji bazen je na voljo premično bazensko dvigalo. Notranji bazen pa ima tudi dvižno dno.
Dostopna kavarna ali restavracijaOb zunanjem bazenu se nahaja dostopen zunanji bar.

Dodatna ponudba

Široka ponudba wellness storitev.

V bazenskem kompleksu Aqualatio je wellness z zen prostorom in s štirimi različnimi savnami ter vroči bazenček z efekti. Rezervirate si lahko terapevtske masaže, storitve kiropraktika, fizioterapevtske storitve in vadbe s kineziologom. Skupaj z Zdravstvenim domom Slovenj Gradec so na voljo tudi fizioterapevtske storitve in balneoterapija, in sicer tako preko delovnega naloga kot tudi samoplačniško. V Aqualatiu je poskrbljeno tudi za otroke, saj so na voljo otroški bazeni, zabavne animacije ter izvrstno opremljena igralnica. V zunanjem baru se lahko osvežite s številnimi hladnimi in toplimi napitki, lakoto preženete s hrustljavim pečenim krompirčkom, ali se posladkate s slastnimi palačinkami in točenim sladoledom.