Bohinj ECO Hotel: okolju prijazen hotel - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojena kopalnica

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Dodatna dostopna ponudba

Okolju in naravi prijazen hotel.

V osrčju Julijcev in bohinjske ledeniške doline leži vrhunski alpski ekološko usmerjeni Bohinj ECO Hotel in Wellness, katerega idejno in gradbeno zasnovo zaznamujeta trajnostni razvoj in skrb za naravo, poleg bogate kulturnozgodovinske dediščine v okolici Bohinja pa promovira tudi udobno življenje človeka v sožitju z naravo. Hotel slovi po odlični kuhinji in možnosti različnih dejavnosti, ki bodo poskrbele za to, da vam na vašem oddihu nikoli ne bo dolgčas

Bohinj Eco Hotel nudi ugodje, mir, predvsem pa veliko aktivnosti v Bohinjski Bistrici. Ima idealno izhodišče za enostaven dostop do (smučarskega) avtobusa (žal ni prilagojen invalidnim osebam), ki vas popelje do znamenitosti okoli Bohinjskega jezera ali do vzpenjače na Vogel.

Dostopno parkiriščePred vhodom v hotel se nahaja eno invalidsko parkirišče. V primeru, da je to zasedeno, je na voljo še dovolj običajnih parkirišč, ki so vseeno dovolj prostorna. Hkrati hotel nudi tudi parkirno garažo.
Dostopen vhodVhod v hotel je za za gibalno ovirane najbolj primeren z glavnega vhoda, kamor pridete po dostopni klančini. V kolikor dostopate do recepcije iz parkirne garaže, je tudi ta prilagojena s pomočjo klančine, nato pa se z dvigalom povzpnete v pritličje. Recepcija se nahaja v pritličju in je popolnoma dostopna za invalide. Tam se nahaja tudi velika kongresna soba. Tudi bazen je dostopen invalidnim osebam, saj je prehoden urejen s pomočjo klančin, le zunanji bazen žal ni dostopen, saj do njega vodijo stopnice. 
Dostopna sobaV Bohinj ECO Hotelu nudijo gibalno oviranim gostom 3 luksuzne sobe, ki so prilagojene za invalidne osebe. V vsakem nadstropju se nahaja ena prilagojena soba. ​Sobe so ogromne in primerno prilagojene uporabnikom invalidskih vozičkov.
Prilagojena kopalnicaKopalnica v sobi je prostorna in primerno prilagojena osebam na invalidskih vozičkih. V kleti se nahaja splošno invalidsko stranišče. Dostopno je s pomočjo dvigala. Splošno invalidsko stranišče in invalidska garderoba sta tudi na bazenu. Dostopna sta s pomočjo dvigala (pred vhodom v bazen).
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija v hotelu je povsem dostopna. Še ena se nahaja v prizidku vodnega parka, zaradi manjše stopničke je dostopna s pomočjo reševalca iz vode, ki je tam vselej prisoten. Dostop na teraso ni možen, saj so tam stopnice.
Dostopen vstop v vodo bazenaV nobenem bazenu ni dvigala ali posebnega pripomočka, ki bi invalidom omogočal lažjo dostopnost v vodo. Vendar vam pri tem z veseljem pomagajo reševalci iz vode.
Dodatna dostopna ponudbaHotel ponuja svojim gostom tudi wellness storitve. Wellness je dostopen s pomočjo dvigala. Masaže in savne so dostopne za lažje gibalno ovirane invalide oziroma za tiste, ki se lahko presedejo iz vozička na klop. Jacuzzi ni dostopen, saj do njega vodijo stopnice. Nasproti kino dvorane v kleti, ki žal ni dostopna, je še manjše kegljišče oziroma bowling prostor, dostopno s pomočjo premične klančine.

Dodatna ponudba

Največja zanimivost hotela je vodni park oziroma Aquapark & Wellness Bohinj, ki se ponaša z raznoliko in bogato ponudbo, hotel pa ima tudi kino dvorano ter manjše kegljišče oziroma bowling prostor, ki je dostopno s pomočjo premične klančine.