Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Voščilnice 2021: virtualna razstava

Virtualna razstava voščilnic Zavoda Brez ovir
Svoboda, Anja Gnidovec.

V Zavodu Brez ovir vsako leto pripravimo razpis, na katerem med motivi naših sodelujočih uporabnikov osebne asistence izberemo nekaj takih, ki jih natisnemo na novoletne, rojstnodnevne ali druge priložnostne voščilnice. V naših novicah si lahko preberete vse o tem, kako sta natečaja potekala (natečaj 2020, natečaj 2021), na spodnji fotogaleriji pa vas čaka virtualna razstava vseh poslanih motivov. Kliknite na posamezno fotografijo, da se poveča. Vabimo vas, da naslednje leto sodelujete tudi vi!

Virtualna razstava

Predstavitev sodelujočih avtorjev

  • Urban Arzenšek je 24 letni fant, ki je nenehno v gibanju. Rad kolesari, sprehaja svojo psičko Anet, pomaga pri hišnih opravilih in delu na vrtu. Njegovo verbalno komuniciranje je nekoliko omejeno, zato se izraža tudi prek risanja in slikanja. Najljubše motive najde v naravi. Ob likovnih dejavnostih se umiri in vztraja, dokler izdelek ni dokončan.

  • Aljaž Čižič je avtist, ki prihaja iz Celja. Star je 23 let in obiskuje Osnovno šolo Glazija Celje, posebni program. V prostem času se najraje sprehaja z mamico in psičko Asto, čas preživlja v naravi, zelo rad pa tudi riše. Ker ga zanima veliko stvari, ima vedno na zalogi kup vprašanj. Sicer ne obiskuje likovnih tečajev, ga pa v šoli zaradi njegove ustvarjalnosti večkrat pohvalijo.

  • Slavko Dudešin zelo rad riše in slika, odkar ima pametni telefon pa rad tudi fotografira. Če se le da, uživa življenje v družbi in aktivnostih, ki jih zmore. Je veseljak po duši, hkrati pa ima tisto posebno razumevanje za sočloveka. Njegov moto je: »Počasi Slavko, tudi tega se boš naučil«.

  • Anja Gnidovec šteje 27 let in je po izobrazbi diplomirana ekonomistka. Njena bitka se je začela pred štirimi leti, ko je utrpela zelo hudo možgansko anevrizmo, ki ji je skoraj vzela življenje. Svojo strast in hobi je našla v umetnosti. Slikanje ji daje občutek svobode, saj lahko preko platna in čopiča izrazi svoje najglobje občutke. Vliva pa ji tudi moč in motivacijo za nove življenjske preizkušnje.  Umetnost je “moč”, Anja pa je svojo moč našla.

  • Ana Jagodic je stara 21 let in obiskuje dnevni oddelek CUDV Draga. Za pogovor, učenje in različne prostočasne dejavnosti uporablja nadomestno komunikacijo – računalnik in dve stikali. Zelo rada ustvarja, pri tem pa uporablja različne tehnike in pripomočke. Pisano smrečico je izdelala z odtisi prstov in pri tem uporabila več različnih barv.

  • Bojan Kastelic je čebelar in človek velikega srca. Pred možgansko kapjo, ki ga je prikovala na invalidski voziček, je veliko hodil v hribe. Sedaj je zelo dejaven znotraj čebelarskega društva, kjer med drugim predava ljudem o čebelarstvu.

  • Nino Kaštrun je star 23 let in obiskuje šolo Antona Janše v Radovljici. Rodil se je z Downovim sindromom in se, kljub slabim napovedim zdravnikov, ob spodbudi staršev naučil voziti kolo, smučati, plavati. Zelo rad posluša glasbo in poje. Že vrsto let slika pri slikarki Tatjani Ferengja. Motiv Okrašena jelka je narisal z akrilnimi barvami, pisane bunkice pa izrezal iz svetlečega papirja.

  • Davor Lukovič iz Spodnjih Laž je star 18 let. V prostem času rad posluša glasbo, poje, igra na električne klaviature, bere in raziskuje po računalniku. Ko pa se želi sprostiti, vzame bel list in svinčnik ter riše. Za njim so že štiri razstave na domači osnovni šoli ter na Pediatriji Ljubljana, Pulmo oddelek. V 8. razredu je na natečaju pri založbi Office&More zmagal z ilustracijo leva, ki je nato krasil šolske zvezke.

  • Danaja Vlahinič je stara 9 let in obiskuje 4. razred na III. osnovni šoli v Celju. Igra na violino, ukvarja pa se tudi z gimnastiko in plezanjem. Poleti 2021 se je udeležila likovnega tečaja. Danaja je vnukinja uporabnice Zavoda Brez ovir Magdalene Petrovič.

  • Katarina Zavratnik je stara 28 let in živi v Celju. Rada ustvarja in svoje prijatelje že vrsto let obdarja s pisanimi rojstnodnevnimi risbami. Njene risbe najpogosteje navdihuje kar vsakodnevno dogajanje. Svoje mesto na njenih izdelkih tako poleg ljudi vedno najdejo tudi pisane cvetlice in živali. Obiskuje tudi delavnico keramike Centra za varstvo in delo.