Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Čestitke naših uporabnikov

Novoletna čestitka Zavoda Brez ovir
Izbrana novoletna čestitka, ki jo je za Zavod Brez ovir pripravila Monika Vovk ima naslov Jelenček Rudolf. Ustvarila jo je leta 2017.

V Zavodu Brez ovir smo se želeli dodatno povezati z našimi uporabniki osebne asistence. Zato smo v septembru 2020 pripravili natečaj, kjer smo jih pozvali k prispevanju svojih motivov za pripravo čestitke Zavoda Brez ovir. Prosili smo jih za oddajo vsaj treh motivov, pri čemer bi med njimi izbrali enega za novoletno ter drugega za rojstnodnevno voščilnico.

Nadaljnji izbor čestitke

Pri tem smo v razpisanem roku prejeli 46 različnih motivov, ki jih je pripravilo 7 nadobudnih ustvarjalcev. Med njimi je bilo ogromno res čudovitih motivov, zaradi česar je bila odločitev za dva končna izjemno, izjemno težka.

Oblikovali smo tričlansko komisijo, ki je po nekaj urah prišla do soglasnega rezultata. Med vsemi poslanimi motivi smo za novoletno čestitko izbrali delo Jelenček Rudolf Monike Vovk, za rojstnodnevno čestitko pa delo Radmile Vidre z naslovom Nasmejani čas Covida.

Predstavitev avtoric

Monika Vovk ima hudo obliko cerebralne paralize, zaradi česar ni razvila govora in za komuniciranje uporablja računalniški komunikator, ki ga upravlja z vodenjem oči. Ker ima zelo rada umetnost, slike ustvarja na svoj lasten način, kot ga zmore, in sicer digitalno v računalniškem programu Slikar. Celotna slika nastane iz posameznih pik ter je dosežena z veliko vztrajnosti in dela. V letu 2019 je svoja dela prvič razstavljala na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu – Soča v Ljubljani.

Radmila Vidra se ilustracije poslužuje za sproščanje po napornem delu, hkrati pa s svojimi ilustracijami opremlja zgodbe za prijateljico, ki piše pravljice. Rada piše tudi pesmi, ki jih je objavila v knjigi Hologram v letu 2008, leta 2020 pa je izdala knjigo Oče in sin s posebnimi potrebami. Pravi: »Ustvarjam, ker želim izpričevati resnico, resnica je ljubezen, ta je pomembna tudi pri našem delu, uporabljamo jo!«

Nazaj