Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Trio kraških znamenitosti v prelomnem letu

Trio kraških znamenitosti
Vir: Park vojaške zgodovine Pivka.

Leta 2016 so se Kobilarna LipicaPark Škocjanske jame in Park vojaške zgodovine Pivka povezali v skupno znamko Trio kraških znamenitosti, ki slavi pokrajino izjemnega naravnega in kulturnega bogastva ter pomembne strateške lege. Ponudniki te znamke v letošnjem letu obeležujejo pomembne prelomnice. Ob tem so svoji ponudbi dodali tudi nekaj novosti.

Trio kraških znamenitosti praznuje

Kobilarna Lipica

V Kobilarni Lipica je pomlad prinesla rojstvo novih žrebet lipicancev, ki bodo obiskovalce razveseljevala v svoji temni podobi še kar lep čas. Posestvo pa lahko sedaj doživite tudi z mobilno aplikacijo “Lipica Journey”. Ob vstopu v kobilarno s pametnim telefonom ali tablico poskenirate QR kodo in pričnete z odkrivanjem pestre ponudbe. Prav kmalu, predvidoma poleti, se svojo prenovljeno podobo pokazal tudi hotel Maestoso, ki bo gostom nudil nastanitev v 139 sobah s štirimi zvezdicami plus in uporabo petih konferenčnih dvoran. Njegova podoba in funkcija bosta pomembno in nazorno povezana tudi s konjeniško dediščino Kobilarne Lipica.

Park Škocjanske jame

V Parku Škocjanske jame letos obeležujejo že 35. leto od vpisa na seznam svetovne dediščine UNESCO in 25 let od ustanovitve parka, z jamami, ki so najpomembnejši podzemni pojav na Krasu in v Sloveniji. Ob obletnicah so svoj program za obiskovalce popestrili še z dodatnim posebnim doživetjem vodenega ogleda Škocjanskih jam in parka, namenjenega manjšim skupinam.

Park vojaške zgodovine Pivka

V Parku vojaške zgodovine Pivka letos obeležujejo 15. obletnico svojega delovanja, pri čemer so v nabor svoje že sicer bogate ponudbe dodali še nov simulator letenja Spitfire. Ta bo prav gotovo še nadgradil bogato doživljajsko izkušnjo parka in razveselil mnoge obiskovalce.

Več o znamki Trio kraških znamenitosti.

Nazaj