Pomladni izlet brez ovir - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Pomladni izlet
Pridruži se nam na izletu brez ovir. Vir: Zavod Brez ovir.

Pomlad je idealen čas za nova druženja na prostem in priložnosti za izlet. Pridruži se nam na naših inkluzivnih izletih brez ovir, ki bodo poskrbeli za prijetno druženje vseh udeležencev, ne glede na njihovo morebitno oviranost.

V dveh terminih se bomo odpravili na enodnevna izleta v Arboretum Volčji Potok in Mozirski gaj. Sprehodili se bomo skozi parka, polna cvetočih tulipanov in drugega pomladnega cvetja, z vodnikom spoznali njuno pestro zgodovino ter poiskali mnoge zanimivosti sredi čudovitih nasadov cvetlic.

Arboretum Volčji Potok

Informacije

Splošno

Datum odhodaČetrtek, 13. 4., in sobota, 15. 4. 2023
Čas izleta1 dan, predvidoma 6-8 ur
Odhodno mestoLjubljana (parkirišče Dolgi most)
Čas za prijavoDo najkasneje ponedeljka, 10. aprila 2023, oziroma do zapolnitve prostih mest.
Najmanjše število potnikov20

Podrobno

Cena z organiziranim prevozom49,00 EUR na osebo

Cena za uporabnike osebne asistence Zavoda Brez ovir: 44,10 EUR na osebo
Cena z organiziranim prevozom vključuje: prevoz s sodobnim in prilagojenim vozilom za gibalno ovirane, turistično spremljanje/vodenje, voden ogled parka, topli napitek (čaj ali kava) in rogljiček, organizacija izleta in DDV, vse cestnine, parkirnine. Število mest, ki potrebujejo prilagojen prevoz, je omejeno.
Cena z lastnim prevozom21,00 EUR na osebo

Cena za uporabnike osebne asistence Zavoda Brez ovir: 18,90 EUR na osebo
Cena z lastnim prevozom vključuje: turistično spremljanje/vodenje, voden ogled parka, topli napitek (čaj ali kava) in rogljiček, organizacija izleta in DDV.
POPUST7,00 EUR na osebo za imetnike EU kartice za invalide, 7,00 EUR na osebo za 1 spremljevalca imetnika EU kartice ugodnosti za invalide.

Program

Arboretum Volčji potokDoživite nepozaben dan v objemu pisane narave in dobre družbe v Arboretumu Volčji potok, ki deluje že skoraj 70 let in je najbolj obiskan botanični vrt v Sloveniji. V njem je na kar 88 hektarjih posajenih 3.500 rastlin z vseh koncev sveta, vsako leto pa v njem zacveti kar prek dva milijona tulipanov. Ti so velika paša za oči, ki znova in znova privabljajo trume radovednih obiskovalcev z vseh koncev Slovenije in drugod.
Odhod je načrtovan iz Ljubljane ob predvidoma 10. uri in nas bo v skupini vodil do končnega cilja. V parku so na voljo prilagojene sanitarije ter dostopni gostinski del za lačne in žejne. Tam se bomo podružili tudi ob skupni kavi. Če koga premaga lakota, pa je ob parku tudi dostopna restavracija. Domov se bomo odpravili okrog 16.30. V primeru velikega interesa je možna ponovitev termina.

Mozirski gaj

Informacije

Splošno

Datum odhodaČetrtek, 20. 4., in sobota, 22. 4. 2023
Čas izleta1 dan, predvidoma 7 ur
Odhodno mestoLjubljana (parkirišče Dolgi most) in/ali Celje (parkirišče Mercator Center)
Čas za prijavoDo najkasneje ponedeljka, 17. aprila 2023, oziroma do zapolnitve prostih mest.
Najmanjše število potnikov20 oseb iz posameznega odhodnega mesta.

Podrobno

Cena z organiziranim prevozom59,00 EUR na osebo

Cena za uporabnike osebne asistence Zavoda Brez ovir: 53,10 EUR na osebo
Cena z organiziranim prevozom vključuje: prevoz s sodobnim in prilagojenim vozilom za gibalno ovirane, turistično spremljanje/vodenje, voden ogled parka, topli napitek (čaj ali kava) in rogljiček, organizacija izleta in DDV, vse cestnine, parkirnine.Število mest, ki potrebujejo prilagojen prevoz, je omejeno.
Cena z lastnim prevozom19,00 EUR na osebo

Cena za uporabnike osebne asistence Zavoda Brez ovir: 17,10 EUR na osebo
Cena z lastnim prevozom vključuje: turistično spremljanje/vodenje, voden ogled parka, topli napitek (čaj ali kava) in rogljiček, organizacija izleta in DDV.
POPUST6,00 EUR na osebo za gibalno ovirane osebe, ki uporabljajo invalidski voziček ali pripomoček za hojo, za slepe in slabovidne ter osebe z motnjami v duševnem razvoju. (EU kartica ugodnosti za invalide v Mozirskem gaju ne velja).

Program

Mozirski gajBodite med prvimi aprilskimi gosti, ki v Mozirskem gaju odkrijejo pisani svet spomladanske razstave cvetja. Ta obiskovalce vsako leto razveseljuje že 40 let in glavna zvezda med njimi so prav tulipani. Med njimi boste našli tudi poseben tulipan z rumenim cvetom in rahlimi rdečkastimi notami, ki se imenuje Tulipan Mozirski gaj.
Odhod je načrtovan iz Ljubljane ali Celja in nas bo v skupini vodil do končnega cilja. V parku so na voljo deloma prilagojene sanitarije ter dostopni gostinski del za lačne in žejne. Tam se bomo podružili tudi ob skupni kavi. Po ogledu parka si do časa odhoda lahko privoščite kosilo v bližnji restavraciji z dostopnim vrtom. Domov se bomo odpravili okrog 17.30. V primeru velikega interesa je možna ponovitev termina.

Mozirski gaj

Velenje in okolica

Celoten opis

Informacije za prijavo

Prijavnina 5 EUR na prijavo se plača neposredno ponudniku (Zavod Brez ovir) ob rezervaciji na podlagi poslanega računa po elektronski pošti. Uporabniki osebne asistence Zavoda Brez ovir ne plačajo prijavnine.

Plačilni pogoji:

Možnost BREZPLAČNE ODPOVEDI do 7 dni pred odhodom na izlet ali potovanje. Organizator izleta, turistična agencija No Limits Tours, (Zavod Brez ovir so. p.) zadrži samo znesek prijavnine in morebiti vplačanih zavarovanj.

Odhodna mesta in ure

Informacije o odhodnem mestu in uri odhoda boste prejeli ob potrditvi rezervacije.

Pomembno: Odhod z organiziranim prevozom iz posameznega odhodnega mesta je zagotovljen ob prijavi najmanj 15 potnikov. Izlet za skupino z lastnim prevozom bo zagotovljen ob prijavi najmanj 15 oseb.

Rezervacije

Za rezervacije in dodatne informacije smo dosegljivi na turizem@brezovir.si ter na 070 686 067. Vabljeni v našo družbo!

Sorodna doživetja

Naši predlogi Po navdihu