Dostopna obala Portorož - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopne sprehajalne poti

Delno dostopna obala

Idilična kulisa v vseh letnih časih.

Predajte se užitkom omamnega morskega zraka in aktivnostim tik ob Jadranskem morju. Delno dostopna obala vam omogoča, da se naužijete prvih pomladnih sončnih žarkov, dobite poletno osvežitev, izvajate jesenske športne podvige ali greste na zimski romantični sprehod.

Centralna plaža Portorož se razteza na površini cca. 25.000 m2, površina pa je razdeljena na travnati in peščeni del. Že vrsto let dosega najboljše rezultate glede kakovosti kopalne vode. Pestrost ponudbe na plaži predstavljajo štiri igrišča za odbojko na mivki, otroška igrala, vodni športi, otroški zabaviščni park na vodi, številni lokali, slaščičarna itd., tako da je poskrbljeno za šport in rekreacijo ter tudi za sprostitev in zabavo.

Centralna plaža Portorož vsako leto prejme priznanje »modra zastava«, ki ga podeljuje Društvo za okoljevarstveno vzgojo Evrope v Sloveniji. To priznanje je najuglednejši evropski simbol za kakovost in spoštovanje okolja ter za čisto, varno in prijazno plažo.

Dostopno parkiriščeParkirišča na obali so večinoma ob hotelih ali pa so v bližini tudi parkirne hiše. Sicer so parkirišča namensko ob objektih/ marinah, v Luciji pa je tudi makadamsko parkirišče, ki pa je od leta 2015 plačljivo. Posebnih invalidskih parkirišč v Luciji tudi zaradi tamkajšnje prostorske stiske žal nismo zaznali.
Dostopen vhodPlaža v Portorožu ima klančino tako za dostop do same plaže kot tudi za vstop v morje.
Prilagojena kopalnicaWC za invalide je na obali (javna stranišča) – prilagojen in dostopen.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaKlančina za vstop v morje je pravzaprav namenjena plovilom, je zelo strma, nima ograje in se konča v plitvi vodi. Hkrati je obala znižana še s položno klančino za plavalce, ki pa tudi nima nobene ograje in se konča v plitvini.
Dostopne sprehajalne potiPortoroška obala je lepo dostopna in omogoča veliko sprehajanja v obe smeri.

Dodatna ponudba

Dostopnost na odlični lokaciji.

Remisens Hotel Lucija se nahaja v neposredni bližini glavnega portoroškega sprehajališča in plaže in je idealen kraj za nepozabne družinske počitnice. Hotel je gibalno oviranim popolnoma dostopen, nahaja pa se tudi v neposredni bližini obale Lucija, ki je prav tako ena bolj gibalno oviranim dostopnih.
Remisens Hotel Lucija ima na voljo popolnoma prilagojene invalidske sobe, v kateri se nahaja tudi povsem dostopen in prostoren balkon. V primeru, da so vse že rezervirane, po želji lahko rezervirate tudi običajno, saj so tudi te sobe dovolj široke za uporabo invalidskega vozička. Kopalnica je tam sicer majhna in neprilagojena, vendar se zunaj na hodniku, v neposredni bližini sobe, nahaja še ena velika prilagojena kopalnica za invalide.

Sorodna ponudba