Zložljiva prenosna klančina v Lendavi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Zložljiva prenosna klančina v Lendavi

Zložljiva prenosna klančina
Zložljiva prenosna klančina za invalidske vozičke je zelo široka. Vir: Jani Modic.

Že z majhnimi spremembami grajenega okolja lahko gibalno oviranim osebam omogočimo dostop do različnih proizvodov in storitev. Tokrat se je ekipa Zavoda Brez ovir podala v Lendavo, kjer smo težavo z dostopnostjo na območju vhoda v objekt rešili z namestitvijo klančine. Zložljiva prenosna klančina je izdelana iz aluminija.

V Lendavi se je odprla nova zasebna ordinacija Ortonevros, namenjena ortopedsko-nevrološki fizioterapiji. Vstop skozi glavni vhod v ordinacijo je oteževal nekaj centimetrov visok prag, čez katerega se osebe na invalidskih vozičkih ali matere z otroškimi vozički ne morejo peljati. Zato smo to oviro odpravili brez posebnih gradbenih del s prenosno klančino, ki jo enostavno položimo čez prag, po uporabi pa jo lahko hitro zložimo in pospravimo.

Zelo široka, zložljiva prenosna klančina za invalidske vozičke

Stopnice, pragovi in podobne višinske ovire najpogosteje onemogočajo gibalno oviranim osebam na invalidskih vozičkih dostop do trgovin, gostinske ponudbe in raznih poslovnih prostorov. Za premostitev nizkih ovir se zato uporabljajo raznovrstne klančine, ki so na voljo v različnih velikostih in izvedbah. Glavna prednost prenosne klančine je hitra in preprosta namestitev. Poleg tega pa so prenosne klančine, ki jih po uporabi zložimo, primerne za uporabo na različnih lokacijah, saj jih lahko pospravimo v vozilo in peljemo s seboj kamor koli.

klančine
Prenosna klančina je hitro pripravljena za uporabo. Vir: Jani Modic.

Zložljiva klančina ima na zunanjem delu vgrajen ročaj, zato jo po uporabi enostavno prepognemo na pol in odnesemo kot kovček. Izbrana klančina je zelo široka, tako da se lahko po njej peljejo tudi električni skuterji. Obenem je tudi zelo močna in stabilna, ker je izdelana iz visokokakovostnega aluminija (tip 6005A). Ima nosilnost do 300 kg, dvignjeni robovi v klančini pa preprečujejo spodrsavanje koles invalidskega vozička med uporabo.

Terenska ekipa Zavoda Brez ovir je specializirana za oglede objektov po celi Sloveniji in izboljšanje dostopnosti z različnimi ukrepi. Naša ekipa strokovnjakov vam svetuje glede prilagoditev bivalnih ali poslovnih prostorov, tako da bodo dostopni različnim skupinam invalidov. Kontaktirajte nas na telefonsko številko 01 620 84 03 – ali pa nam pošljite sporočilo na komerciala@brezovir.si.

Nazaj