Velenjska plaža vabi z novo sezono - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Velenjska plaža vabi z novo sezono

Velenjska plaža je priljubljena med mladimi in starejšimi
Velenjska plaža je priljubljena med mladimi in starejšimi. Vir: Visit Šaleška.

Velenjska plaža je med najbolj priljubljenimi slovenskimi kopališči, hkrati pa tudi med najbolj dostopnimi. Na njej si namreč lahko izposodite “naš” amfibijski BluBeach stol za ovirane, ki ga je Velenjska plaža kupila s pomočjo Mestne občine Velenje. Stol BluBeach gibalno oviranim omogoča premikanje po različnem terenu in plavanje po vodi. Amfibijski stol BluBeach je izdelan iz ojačanega aluminija, ki zagotavlja večjo trdnost in vzdržljivost. Tri kolesa, napolnjena z zrakom, ponujajo veliko stabilnost in olajšajo gibanje na vseh vrstah terena, mivki, pesku ali kamenju. Tako se lahko vsi kopalci lažje premikajo po plaži in se z njim tudi kopajo.

Pestro dogajanje

Letošnja kopalna sezona na Velenjskem jezeru se je že začela in vroče poletne temperature kar vabijo k osvežitvi. Sprostitev vam zagotavljajo čista voda, okoliški lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja, pa tudi različne animacije in prireditve. Naslednja vas čaka že v soboto, 25. junija, ko bosta na Velenjski plaži potekala festivala Pljusk na Velenjski plaži in Beach food festival.

Pljusk na Velenjski plaži bo potekal med 10. in 20. uro, vse vodne aktivnosti bodo na ta dan brezplačne, za dodatno popestritev bo poskrbela tudi akrobatska skupina Dunking devils. Obenem pa je festival tudi dobrodelen, saj bo v akciji “Odreži drugačnost” potekalo zbiranje sredstev za dobrodelne namene. Medtem ko boste svojo frizuro prepustili škarjam znanih frizerjev, boste preko Zveze prijateljev mladine Slovenije torej poskrbeli še za brezskrbne počitnice na morju otrok, ki morja sicer ne bi videli in doživeli.

Ob plaži se bo skoraj istočasno odvijal še Beach food festival, ki se ga boste lahko udeležili med 11. in 21. uro. Ta bo nudil raznolike jedi z vseh koncev Slovenije, hkrati pa tudi tako imenovana kraft (ročno zvarjena) piva, vrhunska vina in ostale osvežilne pijače. Poskrbljeno bo torej za prav vsak okus.

Kako je nastala Velenjska plaža

Velenjsko jezero je s površino blizu 1,4 km² in s prostornino 30,5 milijonov m³ največje v dolini in med večjimi v Sloveniji. Jezero je dolgo 1,4 km in široko 1,3 km. Z globino 64 m je globlje od Blejskega (31 m) in Bohinjskega jezera (45 m). Po površini je praktično enako kot Blejsko jezero, vsebuje pa dobra dva milijona kubičnih metrov več vode. Nastalo je kot posledica izkopavanja lignita (mehkega rjavega premoga) v premogovniku Velenje in ugreznin na tem prostoru, ki jih je zalila voda. Na lokaciji današnjega jezera so nekoč stala podeželska naselja, ki jih je sedaj možno doživeti s pomočjo virtualnega potopa.

Odpravite se na izlet in preizkusite dostopnost Velenjske plaže tudi sami!

Nazaj