Vabljeni na jogo smeha za gibalno ovirane - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Vabljeni na jogo smeha za gibalno ovirane

jogo smeha
Vabljeni na brezplačno uro joge smeha. Vir: Marja Koren

V torek, 26. 3. 2024, vas ob 18. uri vabimo na brezplačno jogo smeha, prilagojeno gibalno oviranim ljudem, ki jo bo vodila Marja Koren, certificirana vaditeljica joge smeha. Dogodek bo potekal na naslovu Železna cesta 14 v Ljubljani – v 5. nadstropju objekta.

Kaj, če bi vam povedali, da obstaja zdravilo za skoraj vse bolezni našega časa? Še več, je 100 % naravno, brezplačno in brez stranskih učinkov. Izboljšuje razpoloženje, zdravi depresijo, ugodno vpliva na krvni tlak ter sladkor v krvi, krepi imunski sistem, telo oskrbuje s kisikom, pomaga pri vzdrževanju kondicije in vzdrževanju idealne telesne teže. To zdravilo nas naredi lepše, mlajše in bolj priljubljene. TO ZDRAVILO JE SMEH, METODA ZDRAVLJENJA PA JOGA SMEHA! 

Z jogo smeha do dobrega počutja

Gre za koncept, ki združuje smejalne vaje z jogijskim dihanjem, kar pripomore k vnosu kisika v telo in možgane. Posledično se počutimo bolje in imamo več energije. Gre za smeh brez humorja in šal. Pri jogi smeha se za smeh preprosto odločimo. Brezplačna delavnica joge smeha, ki jo v okviru Zavoda ODTIZ organizira Marja, bo potekala približno 45 minut. Na srečanje se odpravite v udobnih oblačilih, s seboj imejte tudi vodo. Predhodna prijava ni potrebna.

marja koren
Marja Koren je certificirana vaditeljica joge smeha. Vir: Marja Koren

»Joga smeha temelji na znanstveno podprtem dejstvu, da telo ne loči med iskrenim in narejenim smehom. Ugodni učinki na telo in duha so v obeh primerih enaki. Pri tem, ko se začnemo smejati kar tako, brez razloga, se s pomočjo očesnega kontakta in zrcalnih nevronov smeh prenaša na druge v skupini, kar povzroči iskren smeh. Gre za tehniko, ki odraslim omogoča smeh iz srca brez kognitivnega mišljenja in je učinkovita tudi pri ljudeh, ki so voljo do smeha izgubili, ali sploh nimajo smisla za humor,« je prepričana Marja Koren.

O izvajalki joge

Zaradi prirojenega obolenja sklepov je Marja Koren trajno vezana na invalidski voziček, vendar je to nikakor ne omejuje v vsakdanjem življenju. Postala je certificirana vaditeljica joge smeha, s prijateljicami je ustanovila Zavod ODTIZ, med drugim pa je preizkusila tudi najrazličnejše športne aktivnosti, od plezanja in potapljanja do skoka s padalom. Po izobrazbi je diplomirana socialna delavka, v preteklosti pa se je udeleževala različnih mednarodnih tekmovanj v plesu na vozičku. Marja Koren je nedvomno navdih vsem, saj je gibalna oviranost ne odvrača od aktivnega preživljanja delovnega in prostega časa.

Več o življenju Marje Koren si lahko preberete v našem intervjuju.

Nazaj