Taktilne oznake na fakulteti za družbene vede - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Taktilne oznake na fakulteti za družbene vede

taktilne oznake
Talni taktilni vodilni sistem na FDV-ju. Vir: Zavod Brez ovir

V Zavodu Brez ovir smo namestili taktilne oznake tudi v zgornjem nadstropju Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani (FDV UL), da bodo lahko slepi in slabovidni lažje dostopali do vseh prostorov izobraževalne ustanove.

Pred časom smo na FDV-ju po celotnem pritličju montirali talni taktilni vodilni sistem za slepe in slabovidne ter namestili označevalne tablice z napisi v Braillovi pisavi, s katerimi smo označili vse predavalnice in posamezna nadstropja. Zdaj pa smo s taktilnimi oznakami opremili tudi zgornje nadstropje fakultete. Študentje in obiskovalci z različnimi oviranostmi se zato lahko samostojno in varno gibljejo po prostorih fakultete za družbene vede.

Taktilne oznake

Na fakulteti smo namestili plastične, samolepilne taktilne oznake proizvajalca MPM iz Francije, za katere smo tudi ekskluzivni uvoznik za slovensko in hrvaško tržišče. Glavna prednost IZIPLOT opozorilnih taktilnih oznak in IZIGUIDE vodilnih taktilnih oznak, ki skupaj tvorijo talni taktilni vodilni sistem, je enostavna in hitra montaža. Samolepilni čepi in trakovi se na podlago namestijo brez uporabe dodatnega lepila in orodja, zato lahko montažo hitro opravi ena sama oseba.

fdv
Samolepilni čepi in trakovi se na podlago namestijo brez uporabe lepila. Vir: Zavod Brez ovir

Naši strokovnjaki za dostopnost vam nudijo vse za prilagoditev kakršnega koli objekta: najprej na terenu pregledajo stanje, nato pa vam svetujejo s predlogi ukrepov in izvajajo prilagoditvena dela. Predlagajo vam najučinkovitejše in po meri pripravljene rešitve za prilagoditev notranjega ali zunanjega prostora v skladu z obstoječo zakonodajo. Med našimi referencami si lahko ogledate, kje vse smo že namestili taktilne oznake po Sloveniji.

Kot predpisuje zakon, je s taktilnimi oznakami potrebno opremiti vse javno dostopne površine, javne zgradbe in večstanovanjske objekte! V Zavodu Brez ovir vam poleg montaže taktilnih oznak po meri izdelamo tudi različne označevalne table za slepe in slabovidne. Kontaktirajte nas na 01/ 620 84 04 ali 070 463 316 oz. nam pošljite povpraševanje na komerciala@brezovir.si.

Opozorilne taktilne oznake
Opozorilne taktilne oznake pred stopniščem. Vir: Zavod Brez ovir

Kako dobro je Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani celostno prilagojena ljudem z različnimi oviranostmi, kako dostopne so predavalnice oz. drugi prostori na fakulteti in v kakšni meri imajo prilagojene sanitarije, smo podrobneje preverili v tem članku.

Nazaj