Mesto in stari grad Celje: Dežela Celjska vabi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Stari grad Celje: Dežela Celjska vabi

Dezela Celjska vabi brez ovir
Dežela Celjska vabi. Vir: Zavod Celeia Celje.

Na Stari grad Celje in v mestno središče se vrača prireditev Dežela Celjska vabi. Srednjeveška tržnica, srednjeveški plesi, bruhanje ognja, vitezi in grajske gospodične, konjenica, ustvarjalne delavnice za najmlajše in še marsikaj drugega bo očaralo mnoge obiskovalce, ki bodo prišli v knežje mesto.

Srednjeveški utrip Celja

Dežela Celjska bo napolnila celjsko mestno jedro že v petek, 2. septembra, med 19. in 21. uro z uličnimi animacijami, artisti, akrobati in trubadurji, pika na i pa bo sprevod gospode po tlakovanih ulicah mestnega jedra. Staro mestno jedro je dobro dostopno gibalno oviranim. Parkirna mesta za invalide so na vsakem parkirišču na obrobju ter v samem središču mesta, tudi bočna parkirišča za samostojne voznike invalide.

V soboto, 3. 9., pa se bo srednjeveški spektakel pričel ob 16. uri na Starem gradu Celje. Osrednji program se bo začel od 18. ure dalje. Vitezi, glumači in zabavljači vam bodo razkrili skrivnosti srednjeveškega bojevanja, življenja na dvoru in vas popeljali v svet slavnih celjskih knezov.

Stari grad Celje je dostopen gibalno oviranim. Malce težji je le vstop v grad, kjer se nahaja zelo dolga in dokaj strma klančina. Tako lažje kot težje gibalno ovirani boste potrebovali pomoč močnejšega spremljevalca, da vam bo pomagal priti do grajskega dvorišča. Uporabniki električnih invalidskih vozičkov ne bodo imeli pretiranih težav.

Dežela Celjska: kako na prireditev v mesto in na grad

Cena vstopnice na prireditev je enaka ceni dnevne vstopnine na Stari grad Celje, ki znaša 6 EUR. Za otroke do 5. leta starosti je vstop brezplačen. V ceno vstopnice je vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz s stare avtobusne postaje (železniška postaja Celje). Prvi avtobus bo odpeljal s stare avtobusne postaje (pri Železniški postaji Celje) na grad ob 15:45 uri in redno krožil na omenjeni relaciji.

Cesta na grad bo namreč zaprta za promet. Prav tako v času prireditve ob gradu ne bodo na voljo parkirni prostori, saj se parkirišče spremeni v obračališče za avtobuse.

Gibalno ovirani obiskovalci se bodo do grajskih vrat lahko pripeljali z avtom, za kar je potrebno pridobiti posebno dovolilnico. Dovolilnico lahko pridobite na Zavodu Brez ovir na telefonski številki 070 686 067 ali na e-naslovu turizem@brezovir.si, najkasneje do petka, 2. 9. 2022, do 12. ure.

Še več informacij

Podrobnosti o dogodku izveste še na uradni spletni strani, oglejte pa si tudi našo predstavitev dostopnosti Starega gradu Celje.

Nazaj