Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Sodelujemo tudi s FDV

Vir: Gregor Gerbec, Zavod Brez ovir.

V Zavodu Brez ovir s svojimi pripomočki sodelujemo tudi s FDV – Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani. V letošnjem letu bo med njihovimi študenti namreč tudi oseba z motnjami vida, na kar se fakulteta predčasno ustrezno pripravlja. V Zavodu Brez ovir smo namestili ograjne tablice, ki v reliefu označujejo nadstropja in omogočajo slepi osebi lažjo orientacijo po fakulteti. Poleg ograjnih tablic pa smo namestili tudi označevalne tablice za predavalnice v braillovi tipni pisavi, ki so hkrati izvedene tudi v barvnem kontrastu. Izdelane so iz kakovostnih in dolgo obstojnih materialov ter primerne za označevanje prostorov najrazličnejših namembnosti. V naslednjem letu pa bodo nameščene še taktilne oznake.

Gre za talne oznake za slepe in slabovidne, ki pomembno pomagajo k njihovem samostojnem in varnem gibanju po prostoru. Uporabljene so predvsem na javnih površinah in prometnih območjih ter osebam z okvaro vida z različnim dogovorjenim reliefnim oblikovanjem omogočajo, da se enostavneje orientirajo v prostoru ter prepoznajo potencialne nevarnosti in ovire. Ustrezno prilagoditev javnih površin predpisuje tudi Zakon o izenačevanju možnosti invalidov (ZIMI), katerega namen je preprečevanje in odpravljanje diskriminacije oseb s statusom invalida ter zagotavljanje enakih možnosti na vseh področjih življenja. Standardne taktilne oznake so sestavljene iz reber in čepov, ki morajo biti razporejeni v natančno predpisanih razmikih. Če so rebra postavljena preveč narazen, to spremeni njihovo zaznavnost in naredi oznako neuporabno.

V Zavodu Brez ovir na enem mestu ponujamo vse, kar potrebujete za primerno prilagoditev javnih prostorov tako skladno z zakonom kot tudi na najbolj uporaben, optimiziran in cenovno dostopen način. Preglejte našo ponudbo taktilnih oznak, ki jih lahko najdete že v:

  • Škofji Loki,
  • Novem mestu,
  • Dravogradu,
  • llirski Bistrici,
  • Podčetrtku,
  • na Brdu v Ljubljani,
  • Dunajski cesti v Ljubljani,
  • v ljubljanskem Šentvidu in
  • Tacnu.

Z nami pa lahko enostavno in hitro izboljšate celostno dostopnost objektov, saj nudimo tudi druge pripomočke za dostopnost. Nekatere si lahko tudi zgolj začasno izposodite, saj poleg možnosti nakupa nudimo še ugoden najem. Zagotavljamo svetovanje, dobavo, prevoz in montažo. Kontaktirate nas lahko na: 070 659 000 ter na: gregor.gerbec@brezovir.si in komerciala@brezovir.si.

Nazaj