Še lažje na letalo s pripomočkom AbleSling Lite - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Še lažje na letalo s pripomočkom AbleSling Lite

AbleSling Lite
Vir: Ablemove.

Potovanje je lahko za osebo z omejeno zmožnostjo gibanja že samo po sebi izziv, še posebej, če je človek težje oviran. A je na trgu kar nekaj pripomočkov, ki vam pomagajo pri udobnejšem in manj stresnem potovanju, med njimi tudi AbleSling Lite. Gre za diskretno nosilko z osmimi ročkami in varnostnimi pasovi (po doplačilu), ki ima na zgornjem delu tudi oporo za glavo, kar je še posebej uporabno pri osebah z zmanjšano zmožnostjo nadzora vratnih mišic. Narejena je iz udobne tkanine, ki diha in se zelo hitro suši.

Kljub temu, da je bila prvenstveno oblikovana prav za namene potovanja z letalom, pa ravno zaradi omenjene lastnosti ni primerna le za uporabo po suhem, temveč tudi v vodi. Na drugi strani pa je obložena z nedrsečo podlogo, ki preprečuje zdrs z vozička ali druge površine. Nosilka AbleSling Lite je na voljo v štirih različnih velikostih, in sicer za odrasle in otroke. Zaradi svojega oblikovanja je primerna za vse vrste situacij, tako za dnevno uporabo na vozičku, kot za premikanje ob obisku bolnišnic, smučanju, plavanju, prehod na druga transportna sredstva, kot sta na primer tudi letalo ali ladja.

Oglejte si še posnetek s predstavitvijo AbleSling Lite na primeru dvigovanja s postelje. Več informacij tudi na uradni spletni strani.

Na letalo in še kam

Potovanje z letalom običajno še vedno odpre precej vprašanj. Da bo teh čim manj, smo pripravili nekaj napotkov in predhodnih informacij, ki bodo priprave na let čim bolj olajšale. Na spodnji kartici lahko preverite tudi, kako poteka smučanje z monoskijem na smučišču Rogla.

Oglej si tudi našo celotno ponudbo dostopnega turizma ter našo ponudbo pripomočkov za lažjo mobilnost, kjer za potovanja še posebej priporočamo vtičnik AirSafe plug ali ključ Radar key.

Nazaj