NATEČAJ: izbrali smo zmagovalne slike za naše čestitke - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

NATEČAJ: izbrali smo zmagovalne slike za naše čestitke

natečaj
Anja Gnidovec je s čopičem na platno narisala atraktivno drevo.

V Zavodu Brez ovir smo v maju pripravili natečaj za vse naše uporabnike, na katerem smo izbirali slike, ki jih bomo natisnili na novoletne, rojstnodnevne ali druge priložnostne voščilnice našega zavoda. Komisija je med vsemi prispelimi motivi izbrala več zmagovalnih motivov, njihovi ustvarjalci pa bodo prejeli tudi praktične nagrade.

Naše uporabnike smo povabili, da izdelajo umetniške slike, posnetke umetnin, risbe ali ilustracije v poljubni risarski, slikarski ali grafični tehniki. Poslana dela je pregledala in ocenila veččlanska komisija, ki je po zaključku natečaja med vsemi poslanimi motivi čestitk izbrala najboljše – zmagovalne motive danes tudi javno objavljamo. Zmagovalci bodo v kompletu prejeli steklenico za vodo, USB ključ in kemični svinčnik. Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in vse čudovite motive, ki ste nam jih poslali.

V kolikor bi kdo želel sodelovati z izbranimi avtorji, hranimo v našem uredništvu njihove kontaktne podatke, ki vam jih lahko ob izraženi želji posredujemo.

NATEČAJ: predstavitev sodelujočih avtorjev

Anja Gnidovec je po izobrazbi diplomirana ekonomistka, svojo strast pa je našla v umetniškem ustvarjanju. Najraje slika s čopičem in akrilnimi barvami, saj ji slikanje daje občutek svobode, ker lahko preko platna in čopiča izrazi svoje najglobje občutke. Z veseljem tudi kuha veganske jedi, rada ima modo, veliko časa pa posveti tudi kreativnemu opremljanju svojega doma.

Ana Jagodic šteje 22 let, živi v Šmarje – Sapu in je umetniško izredno nadarjena oseba, ki se pri ustvarjanju rada poslužuje kreativnih slikarskih tehnik. Slikanje pa ni edino področje, ki jo zanima, saj se med drugim ukvarja z vrtenjem glasbe, rada pa tudi vrtnari, bere, hodi na izlete in obiskuje koncerte.

Nastja Urana je stara 22 let, prihaja iz Borovnice in ima cerebralno paralizo. Čeprav ima oviran govor, je zelo rada v družbi, tudi v šolo gre z veseljem. V prostem času hodi na sprehode, se vozi s kolesom in je vsesplošno aktivna; svojo ustvarjalnost pa izraža s slikanjem. Dobra volja jo spremlja na vsakem koraku, saj je vedno nasmejana.

Nino Kaštrun je zelo družaben mladostnik iz Tržiča, ki ima Downov sindrom. Rad ustvarja, se ukvarja s športom in glasbo. Letos je postal slovenski zmagovalec prvega evropskega gastronomskega tekmovanja za ljudi s posebnimi potrebami (Kupidova žlica), zato bo septembra zastopal Slovenijo v finalu tekmovanja v Zagrebu.

Aljaž Čižič je 24-letni avtist iz Celja, ki izredno rad riše z barvicami. Zanima ga veliko stvari, v zadnjem času pa je vodil tudi več prireditev v svojem lokalnem okolju. Prosti čas namenja sprehodom v naravi, saj se z veseljem giblje zunaj, pri čemer mu družbo dela njegova psička Asta.

Ervin Potočnik šteje 29 let in čeprav je težje gibalno oviran, je zelo aktiven na različnih področjih. Trenira boccio (dvoransko balinanje), pri čemer se je uvrstil tudi na državno prvenstvo. Veliko tudi fotografira s tablico in potuje, rad si ogleda športne tekme v živo, udeležuje pa se tudi paraplesnih delavnic.

Nino Raković je star 36 let, ima cerebralno paralizo in prihaja iz Kamnika. Rad se potepa naokoli in počne veliko različnih stvari – lani je aktivno začel trenirati boccio, obenem pa je tudi strasten športni navdušenec. Že kar nekaj let se ukvarja s fotografijo, saj je prepričan, da fotografija včasih pove več kot tisoč besed.

Urban Arzenšek je mlad 25-letni fant iz Laškega, ki rad sestavlja puzzle, kolesari, sprehaja svojo psičko Anet in pomaga pri hišnih opravilih oz. delu na vrtu. Njegovo verbalno komuniciranje je nekoliko omejeno, zato se rad izraža preko risanja in slikanja. Inspiracijo za umetniško ustvarjanje črpa iz narave.

Nazaj