NATEČAJ: izbor ilustracij za čestitke Zavoda Brez ovir - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

NATEČAJ: izbor ilustracij za čestitke Zavoda Brez ovir

natečaj
Zmagovalci natečaja prejmejo praktične nagrade: steklenico za vodo, USB ključ in svinčnik. Vir: Zavod Brez ovir.

Vse naše uporabnike vabimo k sodelovanju na natečaju za risbe, ki jih bomo natisnili na novoletne, rojstnodnevne ali druge priložnostne voščilnice Zavoda Brez ovir. Komisija bo izbrala več zmagovalnih motivov, njihovi ustvarjalci pa bodo prejeli tudi praktične nagrade. Najboljši trije bodo v kompletu prejeli steklenico za vodo, USB ključ in kemični svinčnik. Natečaj traja do 26. maja 2023.  

Uporabnike vabimo, da izdelajo umetniške slike, posnetke umetnin, risbe ali ilustracije, in sicer vsaj 2 različna poljubna motiva za posamezno priložnost:

– 2 motiva za rojstnodnevno voščilo in

– 2 motiva za novoletno voščilo.

Ovojnico z umetniškimi slikami, risbami oz. ilustracijami pošljite na naš naslov, na kuverto pa zadaj napišite NATEČAJ:

Zavod Brez ovir, so. p.

Einspielerjeva ulica 6

1000 Ljubljana

V kuverto zraven umetniških slik priložite tudi listič z naslednjimi podatki: ime in priimek avtorja, domač naslov, naslov umetniškega dela in tehniko izdelave. Namen natečaja je spodbujanje ustvarjalnosti in delovanja gibalno ovirane populacije na področju likovnega ustvarjanja. Vabimo vas, da na razpisu sodelujete tudi vi!

natečaj
Zmagovalne slike iz prejšnjih let. Vir: Zavod Brez ovir.

1. Pogoji sodelovanja

Na natečaju lahko sodelujejo naši uporabniki z različnimi oviranostmi, ki koristijo osebno asistenco preko Zavoda Brez ovir. Likovni prispevki so lahko v poljubni risarski, slikarski ali grafični tehniki – oddate lahko umetniške slike ali fotografije, posnetke umetnin, risbe ali ilustracije. Tema in motiv voščilnic sta prav tako poljubna in ju lahko sami izberete.

2. Prijava del in označitev

Na razpisu lahko sodelujejo vsa umetniška dela, ki bodo prispela na sedež Zavoda Brez ovir (Einspielerjeva 6, 1000 Ljubljana) in bodo oddana na pošti najkasneje do 26. maja 2023. K voščilnicam priložite tudi listič z naslednjimi podatki: ime in priimek avtorja, domač naslov, naslov umetniškega dela in tehniko izdelave. Poslanega materiala ne bomo vračali. S prijavo avtor zagotavlja, da je delo avtorsko in dovoljuje Zavodu Brez ovir fotografiranje in objavo del na voščilnicah, spletni strani in družbenih omrežjih.

3. Ocenjevanje del in izbor najboljših

Poslana dela bo pregledala in ocenila tričlanska komisija, ki bo po zaključku natečaja med vsemi poslanimi motivi čestitk izbrala najboljše, prvi trije zmagovalci pa bodo prejeli tudi uporabne nagrade. V kompletu bodo prejeli steklenico za vodo, USB ključ in kemični svinčnik. Vse izbrane avtorje bomo o izboru in prejemu nagrad obvestili v roku dveh tednov po zaključku natečaja.

Pri izboru zmagovalcev bomo upoštevali naslednje kriterije:

– izvirnost, kreativnost,

– kvaliteta dela,

– moč umetniškega izraza,

– vsebina (likovni pristop, motiv).

Nazaj