Mozirski gaj po poplavah ponovno odpira svoja vrata - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Mozirski gaj po poplavah ponovno odpira svoja vrata

mozirski gaj
Mozirski gaj je odprt vsak dan do pozne jeseni, od 9. do 19. ure. Vir: Mozirski gaj

Z veseljem sporočamo, da je Mozirski gaj ponovno odprt. Kljub avgustovskim uničujočim poplavam, ki so razdejale dobršni del parka, so območje v veliki meri že sanirali. Vsaka prodana vstopnica pa bo neposredno pripomogla k hitrejši obnovi parka.

Sedem mesecev po katastrofalnih poplavah in trdem delu, ki so ga v tem času opravili številni prostovoljci in zaposleni, Mozirski gaj obiskovalcem znova odpira svoja vrata. Čeprav tulipani še niso zacveteli, pa na sprehod po obnovljenem parku vabijo številne druge cvetlice. Letos so v Mozirskem gaju poskrbeli tudi za nekaj novosti, med drugim je zaživel projekt Drevo za življenje, vabijo pa tudi mladoporočence. Park je odprt vsak dan, vse do pozne jeseni, od 9. do 19. ure.

začarana vas
Magične hiške v Začarani vasi. Vir: Mozirski gaj

Mozirski gaj je prilagojen osebam z oviranostmi

Poleg cvetočih gredic in čudovitih tematskih vrtov, je park tudi muzej na prostem, zato lahko s tem, da pokukate v zgodovinske stavbe, sanjarite, kako je bilo in kako bi bilo včasih, hkrati pa se tudi kaj novega naučite. Na sprehodu lahko uživate v naravnem bogastvu in lepotah parka. Pisane cvetlice razveselijo množice obiskovalcev, med katerimi je iz leta v leto več tudi oseb z oviranostmi. Pohodne površine so namreč ustrezno prilagojene.

Poti v parku so široke, lepo urejene in ravne. Obiskovalcem so na voljo 3 novi invalidski vozički, ki si jih bodo lahko izposodili pri vratarju. Namenjeni so invalidom in starejšim ljudem, ki si bodo park tako lažje ogledali ter ga doživeli brezskrbno in zadovoljni. Obiskovalcem s posebnimi potrebami so na voljo tudi prilagojeni sanitarni prostori. Vstopnine za težje invalide ni.

projekt drevo za življenje
Projekt Drevo za življenje: prva drevesa v spomin na pokojne ljubljene osebe so že zasadili. Vir: Mozirski gaj

Projekt Drevo za življenje

V Mozirskem gaju lahko s pomočjo društva Hospic posadite drevo v spomin svoji preminuli ljubljeni osebi. Mozirski gaj je namreč postal prvi t.i. Park življenja. Z nakupom rastline, ki bo posajena v Mozirskem gaju, boste posadili živ spomenik dragi pokojni osebi in s tem podprli okolje, naravo, sanacijo po poplavah, torej življenje samo. Mogoče je izbrati malo, srednje ali veliko spominsko drevo. Več informacij o projektu lahko dobite tudi pri samem Slovenskem društvu Hospic, ki je projekt zasnovalo in v katerem se trudijo, da bi vsako leto posadili 20.000 dreves.

Mozirski gaj

Velenje in okolica

Celoten opis

Nazaj