Božična bajka bo Mozirski gaj spet odela v barvite lučke!

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Mozirski gaj: 7. Božična bajka Slovenije

Božična bajka Slovenije
7. Božična bajka Slovenije v Mozirskem gaju.

Letošnja božična pravljica vas bo odela v čudovito toplo barvitost kar 1.7 milijona božičnih lučk, oblikovanih v atraktivne oblike. Prav v vsakem vrtu Mozirskega gaja so pripravili posebno barvno zgodbo in ponosno izpostavili tudi zgodovinske objekte parka, ki bodo obiskovalce spomnili, kako pomembno je ohranjanje tradicije in kulture. Kot vsako leto, božična bajka prinaša sporočilo upanja, ljubezni in pozitivizma ter ustvarja nove zgodbe.

Vsako letno drugačna in unikatna

Tudi letošnja bajka bo razdeljena na tematske vrtove. Drevored Evropske unije z razglednim stolpom bo osvetljen v modri in rumeni barvi, z barvama Ukrajine, s katerima želijo izraziti tudi podporo Ukrajini v borbi za svobodo. Japonski vrst se bo spremenil v vrt ljubezni, Zeliščni vrt pa bo odet v modro in vijoličasto barvo. Kako bo letos okrašen Vrt Božička z Božičkovo hišo in drugi deli parka, pa boste morali odkriti sami.

Čeprav je cilj parka v prihodnosti prižgati 2 milijona lučk, da bi po ena zagorela za prav vsakega Slovenca, letos iz solidarnosti do evropske energetske krize števila lučk ne bodo povečevali. Zato jih bo, enako kot lani, zagorelo 1.700 000.

V tej prelepi pravljici bosta Mozirski gaj in njegove goste večkrat obiskala tudi Miklavž in Božiček. Prav tako pa vas bodo čakale stojnice s ponudbo njihovih stalnih partnerjev in lokalnih obrtnikov.

Božična bajka Slovenije
Tudi letos bo zasijalo 1,7 milijona prazničnih lučk. Vir: Mozirski gaj, park cvetja.

Božična bajka bo na ogled vse do 8. januarja 2023

7. Božična bajka Slovenije bo svoja vrata odprla, v soboto, 26. novembra, ob 16. uri in bo odprta vsak dan od 16.00 do 21.00 vse do 8. januarja 2023. Osebe z večjimi stopnjami invalidnosti (npr. osebe, ki potrebujejo invalidski voziček, dve bergli, slepi ter osebe z motnjami v duševnem razvoju) imajo brezplačen vstop.

Mozirski gaj vas torej spet pričakuje pravljično in praznično obarvan. Obiščite jih in se naužijte sproščujoče podobe tisočerih luči. Oglejte si tudi detajlnejše informacije o dostopnosti Mozirskega gaja.

Več informacij o Božični bajki, parkiriščih ter nakupu vstopnic najdete na uradni spletni strani Mozirskega gaja.

Mozirski gaj

Velenje in okolica

Celoten opis

Božična bajka v preteklih letih

Nazaj