Kulinarična tržnica Odprta kuhna v središču Ljubljane - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Kulinarična tržnica Odprta kuhna v središču Ljubljane

odprta kuhna
Odprta kuhna v Ljubljani na Pogačarjevem trgu. Vir: Visit Ljubljana

Začela se je 12. sezona kulinarične tržnice Odprta kuhna v Ljubljani na Pogačarjevem trgu, ki bo med marcem in oktobrom potekala vsak nedeževni petek med 10. in 21. uro. Letos bo svojo kulinarično ponudbo nudilo več kot 50 obedovalnic, med njimi so tako ponudniki hitre hrane kot tudi prestižnejše restavracije in butične slaščičarne.

Pomlad se nam nasmiha, s seboj prinaša glasno ptičje petje, cvetoče sadno drevje in vsesplošno veselje. S pomladjo pa se v naše glavno mesto vrača tudi Odprta kuhna, ki v primeru suhega vremena vsak petek med svoje stojnice privablja gurmane in kulinarične navdušence. Na svoj račun bodo tako znova prišli ljubitelji dobre hrane, ki bi si za uvod v vikend želeli privoščiti nekaj posebnega – kakšno od tradicionalnih slovenskih jedi, zdravo malico, pregrešno slaščico ali eksotično posebnost z drugega konca sveta.

kulinarika odprta kuhna
Med ponudniki so tudi prestižnejše restavracije in butične slaščičarne. Vir: Odprta kuhna

Seznam ponudnikov

V letošnji sezoni bodo kulinarične mojstrovine na Pogačarjevem trgu pripravljali:

Indijska restavracija Namasté, Brina Mixology, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Super hrust, Food Point, Craft Beer, Restavracija Kitajski vrt, J&B vinoteka, Kletvica Natural Wine bar, SMASH Ljubljana, Boul, MEMON Prosciutto e Vino, Moji štruklji Slovenije, Skuhna, Španska vas, Atelier Karim, Breg, DobroVino.si, Dnevni bar pr’Mrtinet, The AMAZE, Punkt Kotlje, Roza Slon, Pie Shop, Majaronka, Stories by Lea, Ogam Korean Restaurant, Dežela okusov, Veganika, Argentino Steakhouse, Gostilna Mihovec, Gostilna pri Mari, Restavracija Shambala, Abi Falafel, Bon Bon čokoladni atelje, Domačija Lisjak 1956, Taverna Tatjana, Altrokè, Gostilna Čad, Pišek Bar, Pekarna Ana, Dvor Jezeršek, La Mousse Goose, Piccola, Kontrabant, Fungalist, Bistro Gaudi&Naan, LOU bistro, Bistro Vrt Lili Novy, TWISTER Ice Cream Rolls, Toro, Matsuri, Merit Showroom, Hanin Atelje, Daša’s Pottery, TINK superfood café, Aftr, Kmetija Žgajnar, na voljo pa bosta tudi dve stojnici Odprte kuhne z osvežilnimi pijačami in seveda še kakšno presenečenje.

ljubljana
Kulinarično ponudbo bo nudilo več kot 50 obedovalnic. Vir: Visit Ljubljana

Odprta kuhna tudi drugje po Sloveniji

Odprta kuhna se bo odvijala tudi nekaj sobot na trgih drugih krajev po Sloveniji. Vnovič se tako pripravljajo druženja v Novem mestu, Novi Gorici, Slovenj Gradcu in na Ptuju, ob tem pa še v Kranju in po večletnem premoru tudi na Obali, in sicer v Izoli, kjer bo kulinarična tržnica 13. aprila gostovala prvič.

Organizatorji dogodka so se tudi letos zavezali, da bodo skrbeli za odgovorno druženje s čim manj negativnega vpliva na okolje. Skupaj z javnima podjetjema Ljubljanska parkirišča in tržnice ter Voka Snaga bodo poskrbeli za urejen prostor, ustrezno ločevanje odpadkov, hrana in pijača pa bosta še vedno na voljo le v povratni in biorazgradljivi embalaži ter kozarcih.

Vabljeni, da se pomudite med pisanimi stojnicami, pokusite kaj novega ali izberete svojo najljubšo klasiko, si privoščite kozarec za spremljavo, poiščete svoj najljubši kotiček in skočite v novo sezono gurmanskih druženj.

Odprta kuhna

Ljubljana in okolica

Celoten opis
Nazaj