Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Izlet v pomladni Arboretum Volčji potok

Pomladno razcveteni Arboretum Volčji potok
Pomladno razcveteni Arboretum Volčji potok. Vir: Mojca Slapar, Zavod Brez ovir.

V preteklem tednu smo za uporabnike in osebne asistente Zavoda Brez ovir izvedli prvi izlet na eno izmed naših točk dostopnega turizma. Ogledali smo si pomladno prebujeni Arboretum Volčji potok, kjer so nas razveseli številni tulipani, cvetoče japonske češnje, narcise in mnoge druge pomladne cvetlice. Arboretum Volčji potok deluje že skoraj 70 let in je najbolj obiskan botanični vrt v Sloveniji. V njem je na kar 88 hektarjih posajenih 3.500 rastlin z vseh koncev sveta. Na ogled so tudi razne sezonske razstave rastlin in živali. Več si lahko preberete tudi v naši objavi.

Sprehodili smo se skozi park, spoznali njegovo zgodovino, si ogledali rastlinje in čudovite nasade cvetlic. Ogled arboretuma je trajal približno 2 uri, popestrile pa so ga zanimive informacije našega vodiča in malica ter druga gostinska ponudba. Pri tem smo dosledno upoštevali prav vse preventivne ukrepe po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), saj se zavedamo, da so udeleženci del zdravstveno ranljivih skupin.

Če želite, da tudi vam organiziramo ogled Arboretuma Volčji potok ali drugo točko naše dostopne ponudbe, nas kontaktirajte na 070 844 744 ali na turizem@brezovir.si. Vabljeni tudi k ogledu celotne ponudbe.

Nazaj