Hotel Marko: tik ob portoroški aveniji - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Dostopne sprehajalne poti

V objemu parka in tik ob portoroški aveniji.

Hotel Marko ima prostorne in klasično opremljene sobe ter izjemno hotelsko teraso, s katere lahko občudujete pogled na morje in hotelski park.
Ob lepem vremenu vas vabijo, da na terasi pozajtrkujete, kósite ali za trenutek posedite. Hotel Marko se nahaja ob osrednji obalni aveniji v samem središču Portoroža, od koder se lahko sprehodite ali zapeljete v staro pristaniško mesto Piran ali v Krajinski park Sečoveljske soline. ​Ob portoroški obalni promenadi so vam na voljo kavarne, restavracije, trgovine ali večerno dogajanje in zabava.

Hotel Marko sicer ni prilagojen gibalno oviranim, nudi pa zelo prostorne sobe.

Dostopno parkiriščeParkiranje je možno v varovani garažni hiši.
Dostopen vhodVhod do hotela je izredno strm, zaradi česar močno priporočamo pomoč spremljevalca. Hotel je sicer v celoti dostopen osebam na invalidskem vozičku. Vsi prostori so brez stopnic, etaže pa so dostopne s pomočjo dvigala. V spodnjem delu se nahajajo recepcija, kavarna in terasa, restavracija in vhod/ izhod v garažo.
Dostopna sobaSobe so široke, s svojim balkonom in kopalnico. Balkon je dostopen, saj je prag balkonskih vrat nizek. Vse sobe vsebujejo pisalno mizo, kavč ali fotelj, balkon, kopalnico (s prho ali kadjo), bide, sušilnik za lase, LCD televizor, telefon, mini bar in sobni sef. Sobe so klimatizirane in imajo brezplačen brezžični dostop do interneta. Sobe so primerne za alergike.
Prilagojena kopalnicaKopalnice v sobah in splošne sanitarije v hotelu niso prilagojene. Kopalnica v sobi je standardna s tušem, ki ima stekleno kabino in visok prag. Možno je dobiti plastični stolček za pod tuš, na katerega se lahko presedete.
Dostopna kavarna ali restavracijaRestavracija, kavarna in terasa se nahajajo v pritličju in so dostopne gibalno oviranim.
Dodatna dostopna ponudbaGostom Hotela Marko sta na voljo dve plaži v neposredni bližini hotela. Plaža ni prilagojena gibalno oviranim, saj vsebuje stopnice.
Plaža Meduza se nahaja le 50 metrov od hotela in sodi med najlepše v Portorožu, blizu pa je tudi glavna portoroška plaža, oddaljena 250 metrov. Obe plaži ponujata mnogo možnosti za športne in rekreativne dejavnosti, animacijo za otroke, pa tudi kotičke za sprostitev. Plaži sta nosilki modre zastave kakovosti. To priznanje je najuglednejši evropski simbol za kakovost vode in spoštovanje okolja ter za čisto, varno in prijazno plažo.
Dostopne sprehajalne potiHotel se nahaja ob portoroški aveniji in omogoča sprehod po kar nekaj okoliških dostopnih poteh.

Domače sestavine.

Restavracija hotela Marko prisega na tradicionalno kuhinjo, ki temelji na lokalnih sestavinah, kateri poseben pečat daje sol iz piranskih solin z več kot 700 letno tradicijo. V Toplejših mesecih lahko obedujete na njihovi terasi, kjer boste lahko posedali pod pergolo ter občudovali hotelski park, vrvež obalne avenije in Piranski zaliv.

V restavraciji hotela Marko nudijo odlična vina tudi iz ekološke pridelave vinorodnih okolišev Slovenske Istre, Vipavske doline in Goriških Brd. Poleg tega v skladu z lastnim prepričanjem o kakovosti lokalnih izdelkov ponujajo še ekološko hladno stiskano oljčno olje iz nasadov Slovenske Istre.