Zložljiva klančina pred Pošto na Dunajski cesti 19 - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Zložljiva klančina pred Pošto na Dunajski cesti 19

zložljiva klančina
Vstop v Pošto na Dunajski cesti 19 po novem omogoča klančina. Vir: Jani Kukec.

Gibalno oviranim na invalidskih vozičkih je po novem dostopen še en javni prostor v Ljubljani. Na Pošti na Dunajski cesti 19 je uporabnikom na voljo nova zložljiva klančina, izdelana iz aluminija, ki smo jo poštni poslovalnici priskrbeli v Zavodu Brez ovir.

Ena najpogostejših težav ljudi na invalidskih vozičkih so ovirani dostopi do trgovin, lokalov in raznih poslovnih prostorov. Zaradi stopnic, pragov in podobnih višinskih ovir je še vedno velikokrat onemogočen vstop v različne poslovalnice tako invalidom in starejšim kot družinam z otroškimi vozički. V sklopu modernizacije mestnih ulic se med drugim odpravljajo tudi arhitekturne ovire, ki gibalno oviranim otežujejo neovirano gibanje. Za premagovanje takih ovir se najpogosteje uporabljajo klančine, ki so lahko fiksno pritrjene ali prenosne.

Zložljiva klančina za premostitev nizkih ovir

Enostavne prenosne klančine so odlična rešitev za premostitev nizkih ovir, saj uporabniku omogočijo vstop v objekt in mu tako olajšajo vsakodnevna opravila, po uporabi pa se hitro zložijo in pospravijo. Zložljive prenosne klančine so na voljo v različnih velikostih in izvedbah, tako da jih je mogoče uporabiti v različnih okoljih – zaradi prenosljivosti jih lahko s seboj vzamete tudi na potovanja. Glavna prednost prenosne klančine je enostavna namestitev in raba, saj jo preprosto raztegnete, položite v želeni položaj in že je pripravljena za uporabo.

Prenosna klančina je hitro pripravljena za uporabo. Vir: Jani Kukec.

Čeprav so tovrstne klančine lahke, da jih enostavno prenesete na drugo lokacijo, so obenem tudi zelo močne, saj imajo nosilnost do 300 kg. Dvignjeni robovi v klančini pa preprečujejo zdrsavanje koles invalidskega vozička med uporabo. Primerne so za ročni invalidski voziček in tudi električni skuter, proizvajalec nanje nudi tudi 1-letno garancijo. Izdelane so iz visokokakovostnega aluminija in na voljo v dolžinah med 610 in 2440 mm. Opcijsko so na voljo z ustrezno torbo za prenašanje, in sicer do dolžine 1520 mm.

V Zavodu Brez ovir nudimo številne klančine za različne namene. Poleg klasičnih zložljivih klančin za premagovanje stopnic in teleskopsko nastavljivih klančin – lahko med drugim izbirate tudi med fiksnimi klančinami za pragove iz aluminija in gume, ali fiksnim sistemom klančine s ploščadjo in ograjo. Za več informacij nas kontaktirajte na 01/ 620 84 03 ali po elektronski pošti na komerciala@brezovir.si.

Nazaj