Vabljeni na OVIRANtlon: preizkusite ovire, s katerimi se srečujejo gibalno ovirani - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Vabljeni na OVIRANtlon: preizkusite ovire, s katerimi se srečujejo gibalno ovirani

ovirantlon
OVIRANtlon je triatlon z ovirami. Vir: Mestna občina Ljubljana

Spoštovani,

v četrtek, 21. 9. 2023, vas vabimo na OVIRANtlon – triatlon z ovirami, s katerimi se osebe z različnimi oviranostmi srečujejo v vsakdanjem življenju – ki bo potekal med 10.00 in 17.00 uro na Kongresnem trgu v Ljubljani. Dogodek organizira Svet za odpravljanje arhitekturnih in komunikacijskih ovir Mestne občine Ljubljana (SOAKO) skupaj z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, Društvom paraplegikov ljubljanske pokrajine in Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije, udeležili pa se ga bomo tudi v Zavodu Brez ovir.

Obiskovalci bodo imeli možnost sodelovati na poligonu z različnimi sklopi ovir, preizkusili pa bodo lahko tudi uporabo javnega avtobusa LPP z vidika potnikov z oviranostmi. Ekipa Zavoda Brez ovir bo javnost ozaveščala o evakuaciji gibalno oviranih oseb v primeru požara, poplav, potresa ali drugih izrednih razmer. Izvedli bomo tudi prikaz evakuacije osebe po stopnicah s pomočjo evakuacijskega stola in posebne blazine.

kongresni trg
OVIRANtlon bo potekal na Kongresnem trgu. Vir: Mestna občina Ljubljana

Z dogodkom želimo spodbuditi razmišljanje javnosti o tem, kako lahko okolje, v katerem živimo, izboljšamo, naredimo prijaznejše in dostopno vsem. Osredotočili se bomo na rešitve za odpravljanje ovir v grajenem okolju in obiskovalce ozaveščali, kakšne so običajno te ovire in kakšni ukrepi so potrebni, da v celoti zagotovimo dostopnost do storitev ali zgradb. Pri tem bi izpostavili, da je treba okolje prilagoditi glede na potrebe različnih skupin oseb z oviranostmi, tako za gibalno ovirane kot osebe z motnjami vida in sluha.

Vljudno vabljeni!

Nazaj