Vabljeni na Festival LUPA in predavanje o dostopnosti objektov - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Vabljeni na Festival LUPA in predavanje o dostopnosti objektov

festival lupa
Festival LUPA se bo odvijal v četrtek, 14. 9., na Prešernovem trgu. Vir: CNVOS

Spoštovani,

v četrtek, 14. 9. 2023, vas vabimo na 21. Festival nevladnih organizacij LUPA, ki bo potekal od 10. do 18. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani. Na stojnicah v središču Ljubljane se bo predstavilo več kot 120 nevladnih organizacij, med drugim tudi ekipa iz Zavoda Brez ovir. Najdete nas na stojnici številka 27, kjer bomo podajali informacije o osebni asistenci, dostopnem turizmu in načinih za izboljšanje dostopnosti zgradb in storitev za gibalno ovirane ljudi.

SPREMLJEVALNI PROGRAM

Letos bo vsebinski spremljevalni program potekal v lokalu Pritličje na Mestnem trgu 2, kjer bomo svoje delo v obliki okrogle mize ali predavanja predstavile raznolike organizacije. Ekipa iz Zavoda Brez ovir bo izvedla še posebej aktualno predavanje o dostopnosti objektov in storitev za osebe z različnimi oviranostmi, saj mora biti dostop po Zakonu o izenačevanju možnosti invalidov (ZIMI) zagotovljen v vseh javnih zgradbah do konca leta 2025.

15.30 – 16.00 ure bomo v lokalu Pritličje na Mestnem trgu izvedli predavanje o dostopnosti objektov in storitev za invalide vseh kategorij. Na predavanju bodo strokovnjaki za dostopnost iz zavoda podali vse informacije glede možnosti za izboljšanje dostopa in prilagoditev tako novejših zgradb kot tudi starejših objektov.

lupa predavanje
V lokalu Pritličje na Mestnem trgu bomo izvedli predavanje o dostopnosti. Vir: Freepik

O Zavodu Brez ovir

Zavod Brez ovir je socialno podjetje, v katerem nudimo celovite rešitve za osebe z oviranostmi, od osebne asistence in dostopnega turizma do ponudbe različnih pripomočkov za izboljšanje dostopnosti objektov. Ukvarjamo se s pregledi dostopnosti zgradb za osebe z različnimi oviranostmi: pregledujemo stanje na terenu in izvajamo prilagoditvena dela. Imamo dolgoletne izkušnje na področju prilagoditev javnih prostorov oz. objektov, strokovna ekipa na terenu pa poskrbi tudi za strateško postavljanje taktilnih oznak. Za več informacij prebrskajte spletno stran www.brezovir.si.

Nazaj