Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Turistični boni – vavčerji tudi v tem letu

Turistični boni oziroma vavčerji se vračajo
Vir: Ibrahim Boran.

Z današnjim dnem je potrjeno, da bodo turistični boni – vavčerji izdani tudi letos in na voljo slovenskim državljanom v razširjeni obliki. Doslej jih je bilo možno uporabiti za rezervacijo nastanitve z zajtrkom, odslej pa bo bon možno unovčiti tudi na področju kulture, športa in rekreacije.
Država z novimi boni želi okrepiti ne le turizem in gostince, temveč tudi druge sektorje, ki jih je močno prizadela kriza zaradi epidemioloških ukrepov. Do novih vavčerjev bodo upravičeni vsi državljani, ki imajo v Sloveniji prijavljeno stalno bivališče.

Novi turistični bon oziroma vavčer naj bi imel sicer nižjo vrednost od lanske, ki je za polnoletno osebo znašala 200 €, za mladoletno pa 50€. V veljavi do konca leta ostajajo tudi stari neizkoriščeni turistični boni. Teh naj bi bilo po ocenah za kar 230 milijonov evrov.

Največ vavčerjev je bilo do sedaj unovčenih v obalno-kraški in gorenjski regiji, v celoti pa smo Slovenci predložili skoraj 925.000 bonov.

Če še ne veste, za kaj bi vavčerje uporabili, se na našem seznamu dostopne ponudbe skriva ogromno možnosti. Po dodatnih informacijah bo dopolnjena tudi kategorija Vavčerji, kjer se sedaj nahajajo nastanitve, ki tako plačilo omogočajo.

Še več informacij na povezavi Radiotelevizije Slovenija (RTVSLO) 1. Ko bodo potrjene vse značilnosti novih bonov, bomo dopolnili tudi našo objavo.

Nazaj