Tipni zemljevid na igrišču Evropark v Zagorju ob Savi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Tipni zemljevid na igrišču Evropark v Zagorju ob Savi

tipni zemljevid
Na tabli so označene različne površine in ključne točke v parku. Vir: Gregor Gerbec.

Za športni mestni park, imenovan Evropark, v Zagorju ob Savi smo v Zavodu Brez ovir dobavili poseben tipni zemljevid oz. označevalno tablo za slepe in slabovidne ljudi, ki je opremljena z izbočenim reliefom in napisi v Braillovi pisavi.

Tipni zemljevidi oz. označevalne table slepim in slabovidnim pomagajo, da si lažje predstavljajo velikost in zasnovo prostora pred njimi. Izbočeni napisi v Braillovi pisavi običajno vsebujejo kratke pomembne informacije, ki pomagajo pri izboljšanju dostopnosti določenega območja za slepe in slabovidne. Pomembno je, da informacij na takšnem zemljevidu ni preveč, temveč so prikazane le bistvene informacije, pomembne za njihovo orientacijo. V našem primeru so na tabli za športni park označene različne površine v parku in ključne točke, na katerih se nahajajo posamezna igrala.

Na zemljevidu so napisi v Braillovi pisavi. Vir: Gregor Gerbec.

Tipni zemljevid za boljšo orientacijo

Tudi slepi in slabovidni potrebujejo specifične prilagoditve javnih površin glede na njihove potrebe, kot so prostorske prilagoditve. Označevalne table pa najbolje pomagajo pri dopolnjevanju predstav in pri razumevanju okolja, v katerem se gibljejo, ki ga drugače sicer ne vidijo. Slepim in slabovidnim osebam so zaradi kontrastnih barv in izbočenega napisa ter teksta v Braillovi pisavi v veliko pomoč pri navigaciji po prostoru. Z njimi lahko označimo tako notranje prostore kot zunanje površine, saj so table izdelane iz kakovostnih in dolgo obstojnih materialov.

V Zavodu Brez ovir poleg taktilnih oznak in številnih pripomočkov za gibalno ovirane nudimo tudi različne označevalne table za slepe in slabovidne, ki jih za vas izdelamo po meri. Kontaktirajte nas na 01/ 620 84 03 ali nam pošljite povpraševanje na komerciala@brezovir.si.

Nazaj