TIC Cerkno je z našo pomočjo postal v celoti dostopen oviranim - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

TIC Cerkno je z našo pomočjo postal v celoti dostopen oviranim

tic cerkno
Taktilne oznake in slušna zanka na informacijskem pultu. Vir: Zavod Brez ovir

Strokovnjaki za dostopnost iz Zavoda Brez ovir so se tokrat odpravili v Turistično informacijski center (TIC) v Cerknem, kjer so kompletno uredili dostopnost prostorov za osebe z različnimi oviranostmi.

V Cerknem je pred dobrim letom dni na novi lokaciji uradno zaživel turistično informacijski center. Delovanje lokalne turistične organizacije občine Cerkno se je tako po 21 letih preselilo na Glavni trg. Poleg ugodne in predvsem obiskovalcem bolj vidne lokacije, večjih prostorov, ki so namenjeni turističnemu informiranju, prodaji spominkov in izposoji e-koles, sta dodana vrednost tudi dve pisarni, kjer je omogočeno nemoteno izvajanje projektnih ter ostalih administrativnih aktivnosti zaposlenih.

taktilne oznake
Taktilne oznake vodijo od vhoda do sprejemnega pulta. Vir: Zavod Brez ovir

Taktilne oznake za osebe z motnjami vida

V prostorih TIC Cerkno so naši mojstri najprej namestili notranje taktilne oznake IZIPLOT in IZIGUIDE, s pomočjo katerih se bodo slepi in slabovidni turisti oz. obiskovalci lažje orientirali v prostoru. Zatem so se lotili tudi urejanja zunanjega območja vhoda v objekt, kjer so montirali ME 22 opozorilne taktilne oznake. Poleg tega so poskrbeli tudi za večjo vidnost stopnišča v bližini vhoda, kjer so na stopnice nalepili protizdrsne kontrastne trakove.

Slušna zanka za osebe z okvaro sluha

Ustrezno prilagojen mora biti tudi sprejemni pult, kamor pridejo stranke po informacije o lokalni turistični ponudbi, zato smo tja postavili slušno zanko eLoop+, namenjeno osebam z okvaro sluha. Slušna zanka omogoča, da naglušni uporabniki slušnih aparatov bolje slišijo podane informacije in oddaljene zvoke, saj ta posebna naprava hkrati tudi zmanjša oz. izključi moteči hrup iz okolja.

označevalni trakovi
Protizdrsni kontrastni trakovi na stopnicah pred objektom. Vir: Zavod Brez ovir

Klančina za osebe na invalidskih vozičkih

Prostori turistično informacijskega centra pa morajo biti tekoče dostopni tudi gibalno oviranim osebam, ki uporabljajo invalidske vozičke. V ta namen smo na območju vhoda v objekt namestili klančino, izdelano iz visokokakovostne reciklirane gume. Klančina z nosilnostjo do 500 kg je primerna za vse vrste invalidskih vozičkov in skuterjev, njena površina pa je nedrseča in dobro odporne na različne vremenske vplive.

V Zavodu Brez ovir smo specializirani za celostno ureditev dostopnosti za ljudi z različnimi oviranostmi – tako v novejših zgradbah kot v starejših objektih, ki potrebujejo prilagoditve. Uspešno se znamo spoprijeti tudi z večjimi in zahtevnejšimi projekti. Kontaktirajte nas na telefonsko številko 070 463 316, povpraševanje pa nam lahko pošljete tudi na komerciala@brezovir.si.

Nazaj