Taktilne oznake pred trgovino Hofer Zalog in domom upokojencev Gradišče nad Prvačino - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Taktilne oznake pred trgovino Hofer Zalog in domom upokojencev Gradišče nad Prvačino

V Zavodu Brez ovir smo pred trgovino Hofer Zalog v Ljubljani namestili taktilne oznake in protizdsne/kontrastne profile. Slepi in slabovidni se bodo odslej lažje orientirali tudi pred domom upokojencev Gradišče nad Prvačino, kjer smo namestili taktilne oznake iz brizgane plastike.

Med nami živijo slepi in slabovidni z različnimi okvarami vida, ki so lahko prirojene, lahko pa so posledica določenih poškodb ali bolezni. Težave z vidom se torej pojavljajo v vseh obdobjih človekovega življenja – od rojstva do starosti. Z izgubo ali pešanjem vida se sooča vedno več starostnikov, ki se zaradi tovrstnih težav sami težko gibljejo po mestu in orientirajo, že obisk trgovine je zanje velik izziv. Rešitev tega problema so vsekakor taktilne oznake, s pomočjo katerih se lahko osebe z motnjami vida samostojno premikajo po javnih površinah in prometnih območjih.

Taktilne oznake Zavoda Brez ovir pred trgovino Hofer Zalog

V Zavodu Brez ovir se že od samega začetka ukvarjamo s prilagoditvijo javnih prostorov, saj si želimo, da bi vsem omogočili dostop do objektov v javni rabi, tudi ranljivim skupinam. Zaupa nam tudi eden največjih trgovcev v Sloveniji: pred trgovino Hofer Zalog v Ljubljani smo po tleh namestili taktilne oznake in protizdsne oz. kontrastne profile na bližnjih stopnicah. Nameščene so francoske taktilne oznake Iziplot in Iziguide, za katere smo tudi uradni distributer. Vgradnja čepkov je bila izvedena v izvrtane luknje, brez uporabe dodatnih lepil. Montažo je za nas izvedlo invalidsko podjetje Želva.

Oznake za dom upokojencev Gradišče nad Prvačino

Pred nov prizidek doma upokojencev Gradišče nad Prvačino pa smo namestili taktilne oznake iz brizgane plastike v obliki plošč. Vodilne taktilne oznake in opozorilne talne oznake, ki skupaj tvorijo vodilno pot za slepe in slabovidne, so nameščene pred vhodom v objekt. V tem primeru za čepke ni bilo treba vrtati lukenj, saj so ti že vgrajeni na večjo podlago oz. ploščo. Plastične plošče se potem na tla lepijo z dvokomponentnim lepilom, zato so izredno odporne in obstojne. Tudi pri tej montaži nam je pomagalo invalidsko podjetje Želva.

Oglejte si našo ponudbo

Pravila postavljanja taktilnih oznak v Republiki Sloveniji določa Standard SIST 1186. Struktura taktilnih oznak je natančno predpisana, da slabovidnim in slepim omogoča optimalno zaznavanje z belo palico ali stopali. V Zavodu Brez ovir nudimo svetovanje, dobavo, prevoz in montažo vseh vrst taktilnih oznak. Vsi naši izdelki seveda ustrezajo vsem veljavnim standardom. Kontaktirate nas lahko na 01/ 620 84 03 ali nam pišete sporočilo na komerciala@brezovir.si.

Nazaj