Taktilne oznake na avtobusnih postajah v Novi Gorici - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Taktilne oznake na avtobusnih postajah v Novi Gorici

nova gorica
Slepi in slabovidni zdaj lažje dostopajo do avtobusa. Vir: Zavod Brez ovir

Naši strokovnjaki za dostopnost so se tokrat odpravili v Novo Gorico, kjer so namestili talni taktilni vodilni sistem na dveh avtobusnih postajah mestnega prometa. Uporabili so bele taktilne oznake, narejene iz termo plastike, ki se na podlago lepijo z dvokomponentnim lepilom.

Naročnik projekta je Komunala Nova Gorica, saj so v komunalnem podjetju med drugim odgovorni tudi za vzdrževanje javnih površin in objektov. Slepi in slabovidni se bodo odslej lažje orientirali na dveh avtobusnih postajališčih, kjer smo po tleh montirali taktilne oznake, saj se bodo lahko osebe z motnjami vida samostojno oz. s pomočjo bele palice sprehodile po teh posebnih oznakah do avtobusa.

taktilne oznake
Bele taktilne oznake v Novi Gorici. Vir: Zavod Brez ovir

Zunanje taktilne oznake v obliki plošč

Vodilne taktilne oznake in opozorilne talne oznake tako skupaj tvorijo vodilno pot za slepe in slabovidne ljudi. Na območju avtobusnih postaj smo namestili taktilne oznake iz brizgane plastike v obliki plošč. Termoplastične taktilne oznake so primerne tako za notranjo kot zunanjo uporabo, njihova namestitev pa je zelo enostavna. Pri vgradnji ne rabimo posebej vrtati lukenj v podlago, temveč se plošče lepijo na tla z dvokomponentnim lepilom.

Izbrane taktilne oznake odlikuje protizdrsna površina, zaradi katere je hoja preko njih povsem varna za vse. Ustrezajo tudi standardu SIST 1186, ki je namenjen prostorskim načrtovalcem kot eno od izhodišč za načrtovanje odprtega prostora, dostopnega za vse uporabnike. V skladu z zakonom in vsemi veljavnimi standardi so izdelani tudi naši strateški načrti za pravilno umestitev taktilnih oznak v izbrano okolje.

V Zavodu Brez ovir nudimo svetovanje, dobavo, prevoz in montažo vseh vrst taktilnih oznak, s katerimi je po zakonu treba opremiti vse javno dostopne površine, javne zgradbe in večstanovanjske objekte! Po meri lahko izdelamo tudi različne označevalne table za slepe in slabovidne z napisi v brajici. Za več informacij ali naročilo naših storitev nas kontaktirajte na 01 620 84 04 ali 070 463 316 oz. nam pošljite povpraševanje na komerciala@brezovir.si.

Nazaj