Stenska dvigala za uporabnico iz Kranja - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Stenska dvigala za uporabnico iz Kranja

stenska dvigala
Stensko dvigalo smo namestili v kopalnici. Vir: Zavod Brez ovir

V Kranju smo pri gibalno ovirani uporabnici namestili dva stenska dvigala za enostavno dvigovanje in premeščanje osebe. Prvo stensko dvigalo smo montirali v spalnici zraven postelje, drugo dvigalo pa smo dodali v kopalnico.

Stenska in stropna dvigala so nenadomestljiv pripomoček za lažje dvigovanje oseb z gibalnimi omejitvami, saj preprečujejo preobremenitev hrbtenice osebnega asistenta oz. oskrbovalca. Najtežje delo pri skrbi za gibalno ovirano osebo je ravno dvigovanje in premeščanje uporabnika, zato so tovrstna dvigala odlična rešitev. Omogočajo namreč enostaven prenos osebe iz postelje na invalidski voziček, ali iz vozička na stranišče in v kopalno kad; če se odločite za postavitev sistema stropnega dvigala, pa omogočajo tudi prenos invalida iz ene sobe v drugo.

dvigalo v kopalnici
Dvigalo smo namestili nad kopalno kadjo. Vir: Zavod Brez ovir

Stropna in stenska dvigala za varen dvig uporabnika

V Zavodu Brez ovir nudimo tri vrste sobnih dvigal:

– linearna: enostavna linearna stropna konstrukcija;

– stenska: kadar dvigala ni mogoče ustrezno pritrditi na steno, je mogoče konstrukcijo podpreti s stenskimi ploščami;

– sistem H: celovit in učinkovit sistem na stropu, ki je namenjen večjim prostorom, saj omogoča dvigovanje in prenašanje po sobi.

dvigalo v spalnici
Stensko dvigalo smo namestili tudi v spalnici. Vir: Zavod Brez ovir

Za optimalno namestitev stropnega dvigala vedno najprej naredimo načrt vgradnje dvigala, saj je vsak bivalni prostor zasnovan drugače. Pri načrtovanju sistema, ki omogoča prenos gibalno ovirane osebe iz ene sobe v drugo, vedno pazimo, da se izognemo vsem vrstam arhitekturnih ovir. Glede na vaše potrebe in obliko prostora pa lahko po meri prilagodimo tudi dimenzije naših stropnih dvigal.

V kolikor potrebujete sobno dvigalo za lažje dvigovanje gibalno ovirane osebe – ali za enostaven prenos osebe iz ene sobe v drugo, nas kontaktirajte. Pomagamo vam tudi pri načrtovanju vgradnje in izvedbi montažnih del. Za več informacij pokličite na telefonsko številko 01 620 84 04 ali 070 463 316 oz. nam pošljite elektronsko sporočilo na komerciala@brezovir.si.

Zavod Brez ovir – vaš partner pri dostopnosti – že 10 let.

spalnica
Dvigalo z vrečo omogoča enostavno dvigovanje osebe. Vir: Zavod Brez ovir

Nazaj