Stenska dvigala za družino iz Ljubljane - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Stenska dvigala za družino iz Ljubljane

Stensko dvigalo v spalnici zraven postelje. Vir: Gregor Gerbec.

Pri zasebnih uporabnikih v Ljubljani je terenska ekipa Zavoda Brez ovir namestila dve nadvse uporabni stenski dvigali. Eno dvigalo smo montirali v spalnici zraven postelje, drugo dvigalo pa smo dodali v kopalnico za lažje dvigovanje gibalno oviranega uporabnika.

Stenska dvigala so nenadomestljiv pripomoček za enostavno dvigovanje oseb z gibalnimi omejitvami, saj preprečujejo preobremenitev hrbtenice osebnega asistenta oz. oskrbovalca. Najtežje delo pri skrbi za gibalno ovirano osebo je ravno dvigovanje in premeščanje uporabnika, zato so tovrstna dvigala odlična rešitev. Omogočajo namreč enostaven prenos osebe iz postelje na invalidski voziček, ali iz vozička na stranišče in v kopalno kad; če se odločite za postavitev sistema stropnega dvigala, pa omogočajo tudi prenos invalida iz ene sobe v drugo.

Stropna in stenska dvigala za varen dvig uporabnika

V Zavodu Brez ovir nudimo tri vrste stropnih dvigal:

– linearna: enostavna linearna stropna konstrukcija;

– stenska: kadar dvigala ni mogoče ustrezno pritrditi na steno, je mogoče konstrukcijo podpreti s stenskimi ploščami;

– sistem H: celovit in učinkovit sistem, ki je namenjen večjim prostorom, saj omogoča dvigovanje in prenašanje po sobi.

Za optimalno namestitev stropnega dvigala vedno najprej naredimo načrt vgradnje dvigala, saj je vsak bivalni prostor zasnovan drugače. Pri načrtovanju sistema, ki omogoča prenos gibalno ovirane osebe iz ene sobe v drugo, vedno pazimo, da se izognemo vsem vrstam arhitekturnih ovir. Glede na vaše potrebe in obliko prostora pa lahko po meri prilagodimo tudi dimenzije naših stropnih dvigal.

Oglejte si ponudbo osebnih dvigal Zavoda Brez ovir in nas kontaktirajte, če tudi vi potrebujete posebno dvigalo za lažje dvigovanje gibalno ovirane osebe – ali za enostaven prenos osebe iz ene sobe v drugo. Pomagamo vam tudi pri načrtovanju in izvedbi montažnih del. Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 01 620 84 03 oz. preko elektronske pošte komerciala@brezovir.si.

Nazaj