Sodelujte v raziskavi o trpinčenju mladostnikov z oviranostmi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Sodelujte v raziskavi o trpinčenju mladostnikov z oviranostmi

Sodelujte v raziskavi
Raziskovalci izvajajo raziskavo o nadlegovanju gibalno oviranih. Vir: Freepik.

Raziskovalci Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru izvajajo raziskavo o nadlegovanju, trpinčenju (v angleščini bullying) mladostnikov z oviranostmi (invalidnostjo) in o njihovi percepciji varnosti na javnih mestih. Vljudno vabljeni k sodelovanju v raziskavi.

Vodja raziskave je izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman, ki je vodil že več raziskav, povezanih z vključevanjem oz. izključevanjem oseb z invalidnostjo/oviranostjo in njihovo mobilnostjo (več na https://parkiraj-izgovore.si/). V sklopu raziskave opravljajo intervjuje z osebami, starimi med 15 in 20 let (oz. če so še v rednem šolanju, so lahko tudi starejši od 20 let), z lastno izkušnjo z oviranostmi (invalidnostjo). Med te dijake lahko vključijo dijake s posebnimi potrebami, ki so oz. so bili vključeni v redno izobraževanje (inkluzija), pri čemer med izbrane ne vključujejo dijake s posebnimi potrebami zaradi primanjkljaja na posameznih področjih učenja ter čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

Z gibalno oviranimi mladostniki bodo izvedli individualne intervjuje. Vsi intervjuji bodo anonimizirani, ime vključenega dijaka in šola, ki jo obiskuje, ne bosta nikjer navedena. Vse, ki izpolnjujete ta pogoj in ste se z raziskovalci pripravljeni dobiti na daljavo na približno 30 minutnem pogovoru, prosimo, da to javite vodji raziskave na ales.bucar@fvv.uni-mb.si.

Nazaj